Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson läxade upp media i Malmö

Minst insläppta mål i hela allsvenskan tillsammans med Helsingborg – och 559 minuters spel utan ett insläppt mål. Då vädjade GIF-tränaren Pelle Olsson till pressen:
– Nu hoppas jag slippa se några rubriker om att vi ställer upp en mur framför eget mål.

Annons

Gefle IF har spelat till sig en position som fyra i allsvenskan. Med bara nio (9) insläppta mål under hela säsongen – och 559 minuter sedan laget senast släppte in ett mål då Simon Thern gjorde 3–0 på Olympia i början av maj – sätter Pelle Olssons försvar skräck i vilken anfallsduo som helst.

I går var det erkänt duktiga Daniel Larsson och Dardan Rexhepi i Malmö som inte tog sig igenom och förbi och fick lämna matchen mållösa.

Och Pelle Olsson har nu tröttnat på snacket som förföljer GIF när laget åker land och rike runt och håller nollan.

– Det är ingen tillfällighet att vi håller nollan igen. Däremot är det en tillfällighet att vi inte gör något mål i den här matchen, sa Olsson och tog sats mot den samlade presskåren:

– Så nu hoppas jag vi slipper se rubriker om Gefles mur framför eget mål. För så är det inte. Jag upplever att matchen spelades i ett högt tempo där spelet böljade och vi har matchens största målchans när Dahlberg nickar i stolpen och returen rinner mellan benen på honom.

När Malmös nye tränare Rikard Nordling kort därefter fick ordet sa han med glimten i ögat:

– I och med att Gefle kommer hit och ställer upp en mur framför eget mål är det inte så lätt att vinna... Nej, nej. Gefle bjuder verkligen upp och vi strävade efter att vinna men lyckades inte dag.

Gefle har nu på sju matcher borta mot Malmö FF sedan laget gick upp i allsvenskan aldrig vunnit men däremot spelat fyra oavgjorda och förlorat tre.

Mer läsning

Annons