Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson: ”Nu har vi haft vår svacka”

Sixten Boström hänger löst.
Men Pelle Olsson och hans GIF-spelare kan sova lugnare under uppehållet.
– Nu har vi haft vår svacka, vi har inte råd med en till, säger Olsson efter den viktiga segern mot Örebro.

Annons

Fyra raka matcher med poäng gör att GIF i och med segern hankade sig upp på kvalplats, och åtminstone snyggade till tabellen lite efter en jobbig vår.

Men Pelle Olsson kan inte blåsa faran över.

– Det är 18 omgångar av stenhårt jobb kvar, och vi måste vara starka mentalt under hösten. Det finns inga räddningsplankor, det är bra lag på den undre halvan av tabellen.

– Men vi samlade ihop oss efter Häckenmatchen, både på och utanför planen, och har promenerat ut och tagit poäng i varenda match den sista veckan, det kan vi ta med oss inför fortsättningen. Ibland behöver man ett break för att komma igen, men vi har klarat av att vända på det mitt i serien.

Efter femte matchen på 14 dagar var han imponerad av lagets attittyd.

– Vi har haft det tuffaste programmet av alla lag, och i det läget är det några som går ut och gör sina bästa matcher för säsongen. Det är imponerande.

• Vilka tänker du i första hand på?

– Jonas Lantto gör sin bästa match för säsongen. Och Marcus Hansson var så där beslutsam som han kan vara, trots att han körde slut på sig själv totalt mot Mjällby senast.

För Örebro ser det tyngre ut. Sist i allsvenskan på fyra poäng, och Sixten Boström får vara glad om han har jobbet kvar när serien startar igen 2 juli.

Mer läsning

Annons