Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson om Nyströms flytt: ”Brage ett bättre alternativ”

Bernhard Nyström presenterades i går som ny spelare i Brage.
Kontraktet gäller till och med 31 juli – därefter blir det troligen en förlängning.
– Han har större chans att spela till sig en ordinarie plats i Brage, säger Gefle IF:s tränare Pelle Olsson om Nyströms sorti från GIF.

Annons

Efter två säsonger i Gefle IF fortsätter nu alltså Bernhard Nyström karriären i superettalaget Brage. I går blev övergången officiell och den 25-årige mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med den 31 juli.

– Det finns flera orsaker till varför kontraktet inte är längre än så. Det har dels med ekonomi att göra, den här lösningen dök ju upp så pass sent. Ambitionen är att kontraktet ska förlängas när det gått ut, säger Brages sportchef Lennart ”Kral” Andersson.

Bernhard Nyström gjorde även sin första träning med klubben i går.

– Det kändes bra, även fast allt är lite nytt. Jag siktar på att ta en ordinarie plats i laget lagom till premiären hemma mot Ängelholm (11 april). Och antagligen blir jag kvar här efter 31 juli, säger Nyström.

Efter kontinuerliga diskussioner kom Nyström och Gefle IF överens om att det bästa för båda parter var att gå skilda vägar.

– I och med att vi värvade Zakaria (Abdulai, klubbens nye ghanan) fick vi fem möjliga alternativ på det centrala mittfältet. Då kände vi att det blev en onödigt lång kö till den positionen och i stället för att Bernhard skulle få vänta på sin möjlighet är Brage ett bättre alternativ för honom, säger GIF-tränaren Pelle Olsson på telefon från Södertälje, där han i går såg Gefle IF:s allsvenska premiärmotståndare Syrianska spela 0–0 i genrepet mot Brommapojkarna.

– Syrianska har några riktigt bra spelare, det är inget snack om den saken. Abgar Barsom, Peter Ijeh och Suleyman Sleyman är bara några av dom. Johan Arneng blev skadad och klev av efter en kvart, berättar Pelle.

Mer läsning

Annons