Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olssons val avgörande för GIF-nyckelspelare

Pelle Olsson fanns på plats under måndagseftermiddagens GIF-träning på Strömvallen.

Annons

Avtalen går ut för viktiga Gefle IF-spelare som Alexander Faltsetas och Mikael Dahlberg.
Att tränarfrågan påverkar deras fortsättning i klubben är väldigt tydligt.
– Det är olyckligt men det tillhör ibland fotbollslivet. Spelarna blir informerade om det dom behöver veta, säger GIF-tränaren Pelle Olsson till Sporten under måndagen.

För han är ju fortfarande det. Trots att ryktet om Djurgården blivit hetare för varje dag och varje timme som har gått de senaste veckorna.

– Men jag har inte gett en enda kommentar som har stöttat det påståendet. Jag kan inte ta ansvar för det som skrivs i media eller andra rykten. Det är olyckligt och vi kan bara vädja om att få fortsätta göra vårt jobb, säger Olsson.

Just nu är det som tränare men också sportchef i Gefle IF. Det sistnämnda gör att det är han som sitter ner och bland annat förhandlar med de spelare vars kontrakt går ut och dessutom eventuella nyförvärv.

Tidigare har Mikael Dahlberg sagt att han vill veta vem som tränar laget nästa säsong innan han skriver på och det samma säger Alexander Faltsetas.

– Det är klart jag följt med i det som hänt den senaste tiden och det påverkar hur jag tänker inför framtiden. Jag vill veta vem som tränar laget nästa säsong innan jag tar ett beslut, säger Faltsetas.

GIF fortsätter att träna i två veckor till innan det blir en dryg månads semester i december. På måndagen var det till exempel både ett fyspass på förmiddagen och fotboll på eftermiddagen.

– Jag kan inte säga så mycket mer just nu. Vi ska sätta oss ner och prata under den här veckan så kanske frågetecknen rätar ut sig, säger Faltsetas.

– Jag är sportchef i Gefle och det är mitt jobb att föra de här samtalen. Jobbet med speltruppen inför nästa säsong pågår hela tiden och det fortsätter, säger Olsson.

Det innebär också nya spelare som får en chans att visa upp sig. Sporten har redan berättat om 20-åriga Frejbacken Simon Strand som var här förra veckan och provtränade. I går var det två nya namn på plats.

Vasalunds målvakt Sasa Sjanic är en av dessa. En reslig herre på 197 cm och har fyllt 27 år. Han har även tillhört Kalmar FF, IFK Norrköping och Sleipner men har de tre senaste säsongerna spelat division 1-fotboll med Vasalund.

– Hans kontrakt går ut och det är tänkt att vi ska ha tre målvakter, säger Olsson.

GIF har redan kontrakt med Emil Hedvall och Oscar Larsson.

Även unga Erik Olofsson från Friska Viljor är med Gefle IF den här veckan. Han tillhör fotbollsgymnasiet i Örnsköldsvik som har ett samarbete med GIF.

Annons