Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ommöblering gav gott slut

SAIK stuvade om rejält i laget inför matchen mot Kalix. Utfallet? Med beröm godkänt. SAIK avslutade året med rena stjärnsmällen – 11–3.

– Vi har hittat en bättre balans i laget, säger tränaren Peter Isaksson.

Annons

Efter 6–6 mot Vänersborg och 2–5 mot Broberg var något tvunget att göras. Försvarsspelet höll inte måttet. Därav alla rockader.

Ted Haraldsson var tillbaka som högerhalv, Jesper Hvornum in som vänsterback, Mikael Nilsson skickades upp på mittfältet och Linus Forslund upp i anfallet.

En rad förändringar, som också gav resultat mot Kalix, som i och för sig inte tagit poäng i Sandviken sedan bandybollen uppfanns och inte var i närheten den här gången heller.

Men Isaksson var nöjd, inte bara med alla snygga mål som publiken bjöds på.

– Ted var bra på halven, Micke gör ett fantastiskt jobb och många fina brytningar på mitten och topparna jobbade bättre tillsammans. Prio ett har varit att täta till spelet och nu kör vi så här, säger han.

Den enskilt största förändringen är placeringen av Mikael Nilsson som defensiv mittfältare. Det har länge varit Daniel Berlins position, men han tycker själv att det är skönt att slippa lite av det defensiva ansvaret.

– Sen Chrille (Christoffer Edlund) blev skadad har vi blivit svagare framåt och då har jag blivit mer offensiv. Det är en så viktig position där man inte har råd att fuska defensivt, säger Berlin.

Mikael Nilsson har därför fått klara direktiv. Vad som händer offensivt behöver han inte bekymra sig så mycket om, SAIK har ändå sex spelare som gärna anfaller.

– Om det är en bra grej för laget så kör vi på det, jag tycker själv att det är jättekul, säger Mikael Nilsson, och beskriver sin vardag på isen så här:

– Jag ska vara med hemåt i alla lägen, skära ut i luckor och hålla centrallinjen. Sen ska jag givetvis vara med i spelet så mycket jag kan också.

Kalix var första testet. Inte det svåraste, men en början.

Det var andra gången den här säsongen som SAIK lyckades göra tvåsiffrigt på motståndaren, första gången var 10–3 borta mot Tillberga.

I fjol lyckades man vid åtta tillfällen, vilket egentligen säger mest om hur fantastiskt bra lag man hade då.

Daniel Berlin var åtminstone nöjd över att man slapp möta ett lag som ställde tio spelare utanför eget straffområde.

– Det blir roligare för publiken och måste vara mer utvecklande för Kalix också. All heder åt dem för att de inte backade hem som alla andra som varit här den här säsongen.

Linus Pettersson, som skadade sig i annandagsmatchen mot Broberg, utgick i den andra halvleken, men det var bara en försiktighetsåtgärd när man ändå ledde stort.

Mer läsning

Annons