Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orlov gav Gefle andrum

Jakob Orlov gav Gefle andrum i den allsvenska bottenstriden. Gefle vann borta mot Örebro med 2–1 och har nu åtta poäng ner till Örebro och Gais.

– Vi gör det riktigt bra, sade Orlov som gjorde ett mål och ordnade en straff.

Annons

Årets viktigaste match så här långt på Behrn Arena började illa för Örebro. Hemmalagets högerback Patrik Haginge lade armen runt magen på Jakob Orlov som föll. Domaren Stefan Johannesson pekade bestämt på straffpunkten trots rejäla protester. Gefles första straff denna säsong kom mycket lägligt.
– Jag sökte inte staff, absolut inte. Det var Stefan som bedömde situationen, sade Orlov.
Straffen rullade Mikael Dahlberg mycket säkert in bakom Jonas Sandqvist som chansade åt fel håll.
Orlov tryckte senare in 2–0 för Gefle med fem minuter kvar av första halvlek efter en rörig situation.
– Det gick väldigt snabbt. Vi hade en nick i ribban och sedan hamnade bollen framför fötterna på mig, sade han efter sitt sjätte mål för säsongen.
Inga offensiva ansträngningar
Varken Orlov eller någon annan Geflespelare ägnade sig speciellt mycket åt anfallsspel i den andra halvleken, det behövdes inte. Örebro öste på framåt med all kraft som gick att mobilisera. Det gav ett mål efter hörna men annars visade Gefle upp ett mycket stabilt försvarsspel. Örebro fick inte igenom en enda avgörande passning.
– Vårt positionsspel var mycket bra, sade Orlov.
– Visst var det en mycket viktig match, men det gällde att inte tänka för mycket på det. Jag hade en bra känsla innan, vi hade haft bra fart på träningarna under hela veckan, fortsatte han.
"Sluttabellen som räknas"
Gefles tränare Pelle Olsson var mycket nöjd.
– Killarna gav allt, och lite till!
Örebrotränaren Per-Ola Ljung var fåordig efter matchen, han såg mycket besviken ut.
– Såvitt jag vet är det fortfarande en tredjedel kvar av säsongen och det är sluttabellen som räknas. Jag är mycket nöjd med hur matchen såg ut och hur vi spelade men jag är så klart inte alls nöjd med resultatet, sade han.
I tabellen är nu Gefle åtta poäng före Gais och Örebro som parkerar under nedflyttningsstrecket. Gefle har bara två poäng upp till Syrianska som finns närmast över kvalstrecket.

Mer läsning

Annons