Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orlov vill sänka Elfsborg igen

Jakob Orlov sänkte Elfsborg i juni.

I eftermiddag ska han försöka göra samma sak på Borås Arena – i så fall når Gefle IF sin bästa poängnotering i allsvenskan hittills.

– Det vore riktigt kul att få vara med om det, säger Orlov.

Annons

Han är GIF:s näst främste målskytt den här säsongen, med sju fullträffar, men på sistone har Jakob Orlov haft det lite motigt.

Arbetsviljan är det sista som saknats – däremot har lyckan framför mål varit mindre god i de senaste tre matcherna.

– För min del har det inte fungerat jättebra framåt på slutet, men som alltid försöker jag att göra ett gott jobb för laget. Det har varit många matcher och det sliter självklart på kroppen, säger Orlov.

Den 18 juni såg han till att GIF tog tre poäng hemma mot Elfsborg, då han skarvade in matchens enda mål i den 59:e minuten.

Innan dess hade Orlov inte gjort mål sedan den 2 maj hemma mot Halmstad. Han blev mållös i fem raka matcher.

Nu har tre matcher passerat sedan senaste fullträffen, som kom mot just Halmstad den 12 september. Perfekt då att Elfsborg står för motståndet i eftermiddag...

– Det finns alla möjligheter, vi går för vinst. Elfsborg har fortfarande Europaplatser att spela om och kommer inte att vika ner sig. Men vi kommer att stå upp bra, säger Jakob Orlov.

GIF står på 37 poäng och är tre poäng ifrån att slå sin bästa poängnotering i allsvenskan, från säsongen 2009.

– Vi jobbar för att lyckas med det och även att nå vår bästa placering i allsvenskan hittills, säger Orlov.

Säsongen 2006 slutade med en niondeplats – den här säsongen finns en högre placering inom räckhåll.

– Vi vill naturligtvis placera oss så högt som möjligt, men vi tar den här matchen till att börja med. Det är självklart viktigt att visa att vi kan prestera över tid, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

GIF är uppe i sex raka matcher utan förlust, och i de två senaste matcherna mot IFK Norrköping och Kalmar FF kom laget tillbaka från underläge och fixade oavgjort.

– Vi har en riktigt bra känsla i laget och att vi har kommit tillbaka från underlägen är bra att ha med sig i bakhuvudet. Vi vet att vi är starka och tror på det vi gör, säger Jakob Orlov.

Pelle Olsson:

– Att ha förmågan att komma tillbaka från underlägen är en bra egenskap som är väldigt viktig. Vi har visat att vi är svårslagna.

Mer läsning

Annons