Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro i GIF – nye mittfältaren kan missa premiären

Trots 4–0 och riktigt bra spel på mittfältet i genrepet.

Nu kan Gefle IF:s nyförvärv Zakaria Abdulai stoppas från spel i premiären mot Syrianska.

– Han har varken speltillstånd eller uppehållstillstånd, säger Pelle Olsson i GIF.

Annons

Gefle IF:s nye mittfältare Zakaria Abdulai är en klassvärvning. Det menar nu även tränaren och sportchefen Pelle Olsson som anser att ghananen är en spelare för startelvan redan på söndag i premiären mot Syrianska.

Men det finns ett problem för Abdulai som skrev på ett långtidskontrakt med GIF förra söndagen. Han har ännu inte fått sina papper om uppehålls- och speltillstånd godkända vare sig från migrationsverket eller Svenska fotbollförbundet godkända – ännu.

– Vi har gjort det vi ska i ärendet och skickat in alla papper och uppgifter och Zakaria var även nere i Uppsala på migrationsverket för en vecka sedan, men det ska godkännas nere i Norrköping också. Och transferpapperen gjorde vi klara i onsdags. Så vi kan bara vänta på att allt hinner bli klart, förklarar Pelle Olsson.

• Blir det klart i tid?

– Det vet jag inte, vi kan bara hoppas.

Mot Sundsvall i går spelade Zakaria Abdulai från start intill landsmannen Yussif Chibsah på GIF:s centrala mittfält. I paus byttes Marcus Hansson in istället för Abdulai i ett Gefle som totalt gjorde sex byten i matchen.

Mer läsning

Annons