Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östblom vet hur "Bajen" ska tas

Johan Östblom fick lämna Hammarby – som nu leder elitserien överlägset.

I kväll har SAIK-mittfältaren chans till revansch.

– Om vi får ihop det har vi högre kapacitet än dem, säger Östblom.

Annons

Trots tappet av Patrik Nilsson till Ryssland har Hammarby radat upp segrarna och toppar elitserien i stor stil.

I kväll kommer stockholmarna till Göransson Arena för att försöka ta den trettonde raka vinsten, mot ett SAIK som kämpar för att hitta formen men i alla fall tog en viktig seger mot jumbon Motala senast.

Hammarby har faktiskt redan nu tagit fler poäng än man gjorde på hela förra säsongen.

– De har ju fått en väldigt bra målvakt (Andreas Bergwall), som kanske saknades lite i fjol. Överlag har de fått ihop defensiven, och så har det där flytet, analyserar Johan Östblom, SAIK-mittfältaren som så sent som förra säsongen spelade i just Hammarby och som har ett SM-guld med klubben.

Nu fick du ju inget nytt kontrakt med Hammarby, annars hade jag tänkt fråga dig om du inte ångrar klubbytet...

– Nej, det gör jag absolut inte. Jag trivs jäkligt bra här och tycker att det finns mer kvaliteter i det här laget än i Hammarby.

Johan Östblom har en egen förklaring till varför SAIK hamnat i sin prekära situation.

– Vi har ett ungt lag där många är vana vid att bara vinna, och när säsongen började så bra började vi tro att vi var bättre än vi egentligen är. Sedan började vi gena lite, framförallt i jobbet hemåt, och när vi började förlora och hamnade i underläge blev vi stressade.

Det som talar för att SAIK reser sig och till slut är med och kämpar om en ny SM-final är att alla vet vad som behövs göras, enligt Östblom.

– Jag har varit i liknande situationer förut, som med Hammarby i fjol. Men skillnaden här är att vi tror mer på vårt spel än vi gjorde i Hammarby. Av den anledningen är jag helt övertygad att vi vänder på det här.

Hans egen tid i SAIK har inte varit succéartad så här långt, men nu börjar han lära sig det S-märkta spelet mer och mer.

Var omställningen stor i början?

– Ja, det är lite annorlunda. Det är mycket passningar här och för att spelet ska fungera krävs det en väldig tajming på den spelare som är utan boll. Det var inte alltid så lätt i början att komma rätt, ofta var man för tidig eller för sen.

Daniel Berlin försvann och du kom hit – var det lite otacksamt läge att komma till SAIK?

– Nja. Jag tycker att han är den mest komplette bandyspelaren i världen just nu, och jag tror inte att någon såg mig som hans ersättare. Allra minst jag. Tanken var nog att sprida ut det mer på flera spelare. Och innan serien funkade det hur bra som helst.

Han är på väg tillbaka från en förkylning som gjorde att flåset inte riktigt funnits där på slutet.

I kväll kommer han att ge allt för att sätta stopp för Hammarbys segersvit, var så säkra.

Mer läsning

Annons