Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Othén fick högt betyg

Han får högsta betyg, en sexa efter insatsen mot Hammarby.
SAIK-målvakten Joel Othén lade grunden till storsegern, mitt framför ögonen på förbundskaptenen Franco Bergman.

Annons

Bergman tog ut Othén till landskamperna på den kommande VM-arenan i Kazakstan, efter ett sent återbud, och fick på nytt se en strålande insats av SAIK-keepern.

Nu är Joel Othén i högsta grad med och tampas om en plats i det kommande VM-laget, efter en säsongsinledning där han totalt sett varit lagets främste spelare.

– Han ger trygghet åt hela försvaret, och det tycker jag är viktigt hos en målvakt. För några år sedan kunde han blanda bra insatser med misstag, men misstagen ser man inte längre.

– Joel har blivit mycket säkrare, men det började redan i fjol, säger Franco Bergman.

Joel Othén, nu 26 år, har hunnit bli en ärrad veteran i SAIK-laget eftersom han kom till klubben redan som 17-åring. Efter två korsbandsskador och en operation har han nu varit skadefri i två hela säsonger, något som självklart främjat utvecklingen.

– Största skillnaden är nog att jag blivit mycket lugnare, tidigare gick jag mycket på adrenalin och överarbetade många situationer. Nu väntar jag ut motståndarna lite längre. Men det kanske har med ålder att göra också, säger han.

• Tror du att du har en chans att ta dig in i VM-laget så småningom?

– Absolut, det är ingen omöjlighet, och något jag självklart satsar på. Men då gäller det att jag fortsätter hålla en hög och jämn nivå.

• Du får en sexa i betyg efter Hammarbymatchen, är du värd det?

– Ha ha, det är upp till er. Men jag tror faktiskt att jag fått en sexa nån gång förut.

De två Hammarbymålen var han chanslös på, och kryddade matchen med en straffräddning.

– Han har varit fantastisk hela hösten och som försvarsspelare känns det tryggt att ha en så duktig målvakt bakom sig, säger Mikael Nilsson, som faktiskt blev målskytt på hörna i slutet av matchen.

Det var SAIK:s första hörnmål sedan Christoffer Edlunds tidiga premiärmål mot Villa efter bara några minuter.

– Det var likadant i fjol. Vi började svagt med hörnskyttet, men sedan tog det sig efter hand. Kanske lossnar det nu, hoppas Mikael Nilsson,Erik Illerhag

Mer läsning

Annons