Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På rull mot Studenternas

SAIK trampar på mot SM-final.

Tacka Linus Forslund för det, han visade vägen till 5–2 mot Hammarby med sina två mål.

Annons

– Vi är inte där än – men det vore kul att äntligen få vinna en final, säger Forslund.

Man är väl inte direkt ute och cyklar om man säger att det är nära nu, för SAIK mer än halvvägs till Studenternas och har 2–0 i matcher i semifinalen.

Men det var länge trögtrampat i går, innan matchens lirare – visst, han fick en hoj i pris – Linus Forslund tryckte dit 3–2 i början av andra halvlek och pekade ut riktningen för vart det här skulle ta vägen.

Det var Forslunds andra mål för kvällen – och så många har han inte lyckats göra på sina fem senaste möten med Hammarby. Det blev inget med Bollnäs i fjol och bara ett hittills i år – fram till i går.

– Äh, jag tänker inte så mycket på målen. Vi har andra som både kan och ska göra dem, sa Forslund.

Och kanske har han rätt i det. Förra säsongen i Bollnäs var det annan sak, då skulle Forslund köra mer framåt och producera. Nu är rollen annorlunda.

– Vi försöker alltid massera motståndarna, vända ur och komma i ny attack. Det är ett mer krävande spel, helt klart. Jag skulle kunna gå ner till kortlinjen varje gång, men det är meningen att vi ska trötta ut dom, förklarar Forslund.

Men efter bara några minuter körde han på som om det vore Bollnäs han spelade i igen – och det gav 1–0.

Och när han väl fått in 3–2 kändes det som om Hammarby masserats tillräckligt för att tröttna.

– Det var hemskt tempofattigt i första halvlek, vi vaggades in i deras spel. Det kändes som dom ville ha matchen så här. Men i andra tyckte jag vi fick upp åtminstone lite fart.

Det är så det brukar vara.

– Det har ofta varit jämnt i första halvlekarna den här säsongen. Sedan tar vi över efter paus. Det är bra att ha det i bakhuvudet, att veta att vi är starka i längden, menar Linus.

• Tror du att matchen på fredag kommer att se likadan ut?

– Jag tror nog Hammarby kommer att komma ut med lite mer energi då. Dom måste riskera lite mer då, det tror jag. Men vi ändrar inte vårt spel, vi spelar lika mot alla och det fungerar bra mot alla.

Jo, för Hammarby skapade faktiskt inte en enda vettig målchans förutom de två man gjorde.

SAIK – genom Johan Löfstedt bägge gångerna – hade två klockrena skott i stolpen och mot slutet kunde det blivit mer än 5–2.

Det lovar gott det, för Forslunds.

För det är inte bara Linus och brorsan Rasmus som skulle må bra av en bandyframgång – pappa Jockes Skutskär åkte ju nyss ur allsvenskan och det har varit lite deppigt.

– Visst, riktigt tungt. Det vore kul för honom också om vi fick vinna. Och för mig, jag har inte vunnit nån SM-final än trots att jag spelat tre, säger Linus.

Förlust med SAIK mot Edsbyn 2008, förlust 2010 mot Hammarby och förlust i fjol mot SAIK med Bollnäs.

Den trenden ska punkteras nu.

Mer läsning

Annons