Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa Berlin redo för Moskva

Den före detta Sandvikenspelaren och nyblivne pappan Daniel Berlin ansluter snart till sin nya klubb, Dynamo Moskva.

Men landslagsstjärnan har bilden av klubben klar för sig.

– Jag tror att jag har rätt bra koll på vad jag kommer till, berättar Berlin.

Annons

Efter att ha varit Sandvikens AIK trogen sedan 2004 och fört laget till två raka SM-guld ritade Daniel Berlin på ett kontrakt med Dynamo Moskva i våras. Men trots SM-guldet och klubbytet har en ännu större förändring ägt rum i den 23-årige mittfältarens liv. Den 30 juni föddes hans och flickvännen Mariettes första barn, Vilma.

– Det känns fantastiskt, helt underbart, säger Berlin.

• Hur tror du att föräldraskapet kommer påverka dig som bandyspelare?

– Det är nog lite för tidigt att svara på just nu. Man kommer säkert se att det finns andra saker utöver idrotten, och det kan nog vara nyttigt.

Berlins nya klubb, Dynamo Moskva, har även värvat Per Hellmyrs från Bollnäs. Två tunga namn i svensk bandy, alltså. Men Berlin har själv inte tränat ihop med laget ännu.

– Jag åker till Moskva på söndag. De är nere på träningsläger på Marbella just nu, men jag kände att jag ville stanna hemma med familjen ett tag till så jag hoppade över det.

Väl på plats kommer familjen inkvarteras i en lägenhet i Moskva, där landslagsspelaren kommer ha närhet till övriga lagkamrater.

– Vad jag förstått det så är det runt 15-18 spelare som bor i samma bostadsområde.

• Är du nervös inför flytten?

– Ja, det är klart att det känns lite, men det ska mest bli spännande och kul att komma till ett nytt land och en ny klubb.

Berlin har varit mer eller mindre bofast i det svenska landslaget de senaste säsongerna. Men trots det är han inte helt övertygad om att få speltid när han kommer till det stjärnspäckade Dynamo Moskva.

– Först och främst är målet att försöka ta en ordinarie tröja i ett så bra lag. Sen vill jag ju att vi ska vinna allting vi ställer upp i också.

Men för de Sandvikensupportrar som redan saknar sin mittfältskugge kommer en chans att se honom på is redan i mitten av september igen.

– Då är jag tillbaks. Vi har ett träningsläger här och ska spela mot SAIK i någon träningsmatch.

Fast några problem med lagtillhörigheten tror inte Berlin på.

– Jag tror inte att det blir blodigt allvar i sådana träningsmatcher, det blir nog mest kul bara.

Mer läsning

Annons