Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson firade sitt första hattrick

För första gången tremålsskytt i elitserien.
Men ingen i SAIK var särskild nöjd efter 9–3 mot Ljusdal.
Allra minst Erik Pettersson själv.
– Det här håller aldrig mot de bättre lagen, säger han.

Annons

Siffrorna rann iväg i den andra halvleken, en kombination av att SAIK fick något bättre snurr på spelet och nykomlingen Ljusdal tröttnade.

I paus var det dock bistra miner i omklädningsrummet, efter 45 minuters slow motion-bandy – den sämsta halvlek laget presterat i höst. Under 2012 till och med, vågar vi påstå, trots ledning med 3–2.

– Det var dags att bli förbannad, och ta jobbet. Vi var inte med alls, inte påkopplade. Nu vann vi ändå, men är absolut inte nöjda. Förbättrar vi inte försvarsspelet kommer det aldrig hålla, säger Pettersson.

SAIK har tänkt lägga till en ingrediens till sitt spel den här säsongen – de långa lyften. Och nog blev det många av den varan, åtta stycken bara i första halvlek. Men tajmingen fanns inte där.

Tanken är att Ted Haraldsson ska slå de långa lyrorna mot framför allt Christoffer Edlund från sin högerhalvsplats, medan Johan Östblom och Johan Löfstedt ska stå för de lite kortare lyften i djupled.

I andra halvlek blev lyften färre, typiskt nog var det också då som Christoffer Edlund verkligen lyckades ta ner en höjdboll och göra ett av sina tre mål för kvällen.

– Finns det läge ska vi lyfta, nu kanske det blev lite för många och det får inte ta överhanden. Prio ett måste fortfarande vara att få igång SAIK-spelet och det fick vi inte alls nu. Vi kräver mycket mer av oss själva, säger Christoffer Edlund.

Hur kunde det se så lojt ut i första halvlek?

– Vet inte, jag har inget bra svar. Men det blir åtminstone lite bättre i andra halvlek, vi sa till varandra i halvtid att det var dags att ta tag i det, att vara på plats och inte nån annanstans.

Ljusdalsmålvakten Jonas Svensson var bortalagets främste, och knep bland annat en tam straff mitt i målet av Edlund och ett friläge från Erik Pettersson.

Men Pettersson gjorde ändå tre fina mål, fyra allaredan, och lär kliva över fjolårets notering på 26 mål (20 i serien, sex i slutspelet) om det fortsätter så här. Men något personligt målmål har han inte satt upp.

– Nej, inte mer än att jag gärna vill göra fler poäng än i fjol. Mina personliga mål handlar mer om att utvecklas som spelare och klara mina uppgifter, inte bara en avslutare.

Tre mål har han gjort förut i A-laget, men det var i finalen av Svenska cupen förra säsongen. I elitserien har det bara blivit två som mest i en och samma match.

Mer läsning

Annons