Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson hemma igen

Han missade VM, men förre SAIK-backen Linus Pettersson har inte gett hoppet om fortsatt spel den här säsongen.

Just nu väntar han på en operationstid, antingen i Sverige eller Moskva.

Annons

Det var under en bortamatch i Sibirien som Zorkijbacken fick en klubbkamrats klubba i ögat. När övriga laget flög hem tvingades Pettersson stanna kvar över helgen, och sedan fortsatte behandlingen i Moskva.

Bland annat genom en klassisk behandlingsmetod, där man använde sig av blodiglar för att lätta på trycket kring ögat.

– Första gången var det hemskt, och mentalt riktigt jobbigt kan jag säga. Men när den väl satt på plats såg man den inte, och igeln ramlade av efter nån halvtimme när den sugit färdigt.

Då var tristessen värre.

– Det finns ju inget att göra. Ingen tv, inget internet, och inte kunde man prata med folk heller. Jag ringde upp några tusen på telefonen, men det fick det vara värt.

Nu är han hemma hos föräldrarna i Motala, har besökt svenska läkare och väntar på en operationstid, antingen i Sverige eller i Moskva.

– Jag ska kolla med en privatklinik i Stockholm, annars blir det nog Moskva. Det blir för lång väntan annars, säger Linus Pettersson, som inte gett upp hoppet om fortsatt spel i sitt Zorkij den här säsongen.

– Det är inget stort ingrepp och man kan tydligen gå för fullt relativt kort tid efteråt. Men just nu har jag bara 10-15 procents syn på det högra ögat.

Mer läsning

Annons