Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petterssons kanon öppnade för seger

Klart att det var en kille från Söderfors som spelade huvudrollen på Zinkensdamm.
Erik Pettersson sköt ett drömmål – mitt framför ögonen på idolen Patrik Nilsson.
– Riktigt skönt att tysta publiken, säger 16-åringen efter SAIK:s storseger med 7–2.

Annons

I fjol satt Erik Pettersson på bänken och spelade inte en enda minut när SAIK även då lyckades vinna seriematchen mot Hammarby på bortais.

Den här gången var det annorlunda. Med Christoffer Edlund borta tog Erik direkt plats i startelvan, och tackade för förtroendet med matchens viktigaste mål – det som betydde 2–1 till SAIK i andra halvlek och som öppnade upp matchen.

Och det var inte vilket mål som helst – en kanon från långt håll, rätt upp i bortre krysset.

– Jag hade inte så mycket fart så jag tog skottet. Och vi hade pratat om det i halvtid, att vi skulle skjuta mycket utifrån för målvakten såg lite risig ut, säger den unge anfallaren, som nu gjorde sitt andra elitseriemål i karriären.

Det första gjorde han i premiären mot Villa-Lidköping. Tv-matcher verkar med andra ord inte göra honom nervös.

– Det är klart jag blir nervös, men det är inte så att jag sitter och skakar i omklädningsrummet. Det var mer nervöst förra året när jag bara satt på bänken, nu blir jag mer taggad i stället, säger Erik Pettersson.

Han växte upp på Konvaljevägen i Söderfors, på samma gata som Patrik Nilsson, och husen låg bara 50 meter ifrån varandra. Men det skiljer 13 år mellan dem.

– Han skjuter bra och kommer bli en bra spelare, konstaterar Nilsson, som fick lämna matchen i den andra halvleken.

Men det berodde inte på den smäll han fick av Daniel Berlin, som renderade en utvisning och såg ut att ta illa.

– Nej, smällar kan jag ta, det är inte så farligt. Det är en belastningsskada i knät som gör att jag tappar kraft i låren när jag åker, det blir i princip som att jag haltar fram på skridskorna.

Patrik Nilsson kände av skadan i förra matchen mot Villa-Lidköping och har bara rehabtränat sen dess. Men nu måste han vila helt om skadan ska bli bra.

– Det får bli så, det här funkar inte. Jag kände av det redan på uppvärmningen, men vi provade ändå.

Med Patrik Nilsson borta tappade Hammarby udden framåt, samtidigt som SAIK var effektivt och bjöd på några riktigt fina mål på skott utifrån, förutom Erik Pettersson hittade även Daniel Berlin och Johan Löfstedt rätt bakom Patrik Hedberg.

– Vi borde nog skjuta lite mer i alla matcher. Nu lyckades vi till hundra procent, men fördelen med att ta skott är ju att man slipper få kontringar på sig också, säger Berlin.

• Och smällen på Patrik Nilsson?

– Jag slår efter bollen, jag ser inte ens att det är han och vet inte riktigt var jag träffar. Det är en sån grej som händer 200 gånger per match känns det som.

Mer läsning

Annons