Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pressad Wikström tillbaka på Strömvallen

Det har blåst snåla vindar kring Gefle IF den här våren.

Det är ändå bara en liten fläkt jämfört med vad Örebro SK genomlider som jumbo i allsvenskan just nu.

– Det är supportermöten, insändare i tidningen varje dag och snack om psykologhjälp, säger ex-GIF:aren Magnus Wikström inför den otroligt viktiga matchen på Strömvallen i morgon.

Annons

Örebro kommer till Gävle med fyra ihopspelade poäng efter elva matcher och ännu ingen seger i bagaget. Den sämsta start någonsin av Örebro och som en jämförelse till och med sämre än fjolårets solklara bottenlag Halmstad som vid samma tillfälle för ett år sedan hade sex poäng.

Nu väntar ny ödesmatch mot ett GIF som inte heller har rosat marknaden men har ändå dubbelt så många poäng som nästjumbon.

– Det var väl inte så vi hade tänkt oss och det var definitivt inte på det viset som jag ville komma tillbaka till Strömvallen igen. Det är klart att det är ett pressat läge och vi blir hela tiden påminda om det. Många lever för fotbollen och ÖSK här i stan, säger lagkaptenen.

Som ledare i laget får han försöka se till att laget inte påverkas av allting runt omkring.

– Vi måste bara se till att fokusera på rätt saker och det är vad vi gör på planen. Självklart måste vi börja vinna fotbollsmatcher och det helst redan mot Gefle på onsdag.

Han har heller ingen riktigt logisk förklaring till varför ÖSK har så stora problem. Det är ju bara två säsonger sedan man var uppe och på allvar blandade sig i guldstriden.

– Det började redan i höstas där vi hade det tungt. Det har fortsatt och nu har det blivit en ond cirkel och en riktig uppförsbacke. Vi har gjort några helt okej insatser med kryss mot Helsingborg, Göteborg och Mjällby men har inte fått vinna någon match. Självklart påverkar det självförtroendet.

I söndags blev det en ny svidande och tung förlust hemma mot Syrianska med 1–0.

Dessutom fick Örebro Valdet Rama och Patrik Haginge avstängda efter varsin varning och Peter Samuelsson och Armend Alimi klev av skadade. Fyra startspelare från senast är därmed definitivt borta från matchen i morgon.

– Normalt ska vi klara av det också. Men det slår extra hårt mot ett lag som har en sån här position, säger Magnus.

Att återvända till Strömvallen igen är i alla fall något han ser fram emot. 34-åringen hade tre riktigt bra säsonger här innan han flyttade hem till Närke igen 2007.

– Det är ju några år sedan men jag kommer alltid att ha känslor för GIF som ju gav mig chansen att bli elitspelare när man hämtade mig från lilla Forward här i Örebro. Det är tråkigt att både dom och vi har hamnat i det här läget, avslutar Wikström.

Mer läsning

Annons