Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reser sig Wesths Bollnäs mot SAIK?

Bollnäs hade släppt in sex mål på tre matcher innan mötet med Västerås i onsdags.

Då kom raset och ingen fattade vad som hände.

– Vi gjorde vår sämsta match på flera år, säger lagkaptenen och förre SAIK-spelaren Andreas Westh efter 8–2-förlusten.

Annons

Räkna med ett laddat Bollnäs i Göransson Arena i kväll. Hälsingarna, som stängt igen bakåt i inledningen av säsongen men plötsligt började läcka som ett durkslag mot Västerås, vill ha upprättelse.

För matchen på Sävstaås i onsdags är historia nu enligt liberon och kaptenen Andreas Westh.

– Självklart hade vi lite möte och tog upp vad som hände. Men det är skönt att få spela direkt igen och inte ha ett uppehåll på tio dagar efter en sån där match. Så lita på att vi är revanschsugna på oss själva, säger han.

• Vad var det som hände egentligen då?

– Ja, du. Det hände egentligen ingenting från vår sida. Vi kom inte alls upp i den nivå vi kan. Vi jobbade inte tillsammans som lag, fick inte ihop defensiven och inget spel framåt fungerade. Men ibland kommer det såna där matcher, när ingenting funkar. Men jag måste säga att det var märkliga mål vi släppte in också, två självmål (ett av Westh själv), hörnor knepiga situationer rakt igenom. Men det blir kanske så om man inte är koncentrerad på det man ska göra heller.

Bollnäs, som inte alls är favorittippade den här säsongen, inledde säsongen helt okej. Ja, till och med riktigt bra försvarsmässigt sätt.

Efter förlust i premiären borta mot Hammarby med 4–1, blev det segrar mot Motala med 5–1 och mot Gais med 3–1. Bara sex insläppta mål på tre matcher alltså, innan raset mot Västerås kom.

• SAIK får sota för det här nu förstås?

– Hehe! Det är alltid svårt att möta Sandviken. Även om de har tappat ett par viktiga spelare så är alla spelare alltid delaktiga i deras spel, så vi måste se upp.

• Men ni vet hur man vinner i Göransson.

– Ja, det gör vi. Men det kommer bli en tuff match, helt klart.

Mer läsning

Annons