Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så efterlängtat, GIF

Det krävdes en superskruvad nick, men i Kalmar tog Gefle IF till slut säsongens första seger.

– Jag blev chockad över att den gick in, sa Jakob Orlov om sitt segermål.

Annons

Kalmarmålvakten Etrit Berisha kanske gjorde bort sig på målet, men segern var rättvis sett till matchbilden. Gefle IF tog över i andra halvlek och radade upp chanser. En av dem i 72 minuten när Orlovs panna mötte Eric Larssons inlägg. Nicken från nära håll såg ut att räddas av Berisha, men…

– Jag vet inte vad han gjorde. Jag trodde han hade den, men så tappade han balansen och bollen gick in, sa Orlov när han satt och myste i omklädningsrummet efter matchen.

– Det här var skönt, konstaterade han.

Gefle stod på blott två poäng inför gårdagens match. Nu har man fem pinnar – och lite andrum.

– Vi har inte tänkt så mycket på det. Vi kände att vi gjorde en bra match senast också (mot Elfsborg) och känner att vi har ett bra go i laget. Och nu har bitarna verkligen fallit på plats.

Efter 45 minuter utan ett skott på mål imponerade Gefle i andra halvlek och var det klart bättre laget på Guldfågeln Arena. Mycket tack vare Alexander Faltsesas som byttes in i halvtid och var bäst på planen.

– Det enda som gäller är att göra sitt bästa när man får chansen och det kändes det absolut som att jag gjorde i dag, sa 24-åringen.

Den som fick sätta sig på bänken istället för Alexander Faltsesas var Zakaria Abdulai. Ghananen slog bort många bollar och kunde inte alls bidra med någon stabilitet på mittfältet.

– Vi blev lite lugnare i spelet i andra halvlek och kom runt på bra på kanterna. Det var det vi ville göra – hålla spelet ute i kanalerna och inte ta oss in mot Rydström (Henrik) så mycket, sa Orlov som står för Gefles mest positiva statistik: tre mål på fem matcher.

– Helt klart känns det som att jag har en bra form. Bara man håller sig inne framför mål när bollarna kommer och jobbar hårt så känns det som att det alltid finns möjligheter.

Det var också ytterst nära att Mikael Dahlberg utökade sin målskörd på lördagen. Hans skott i 51:a minuten gick i stolpens insida och räddades av Etrit Berisha med bara centimetrar till godo. Geflespelarna hann börja jubla innan domaren vinkade bort målet.

– Jag är ju partisk, men det såg ut som att den var inne, sa Alexander Faltsesas.

Den situationen kunde gett matchen en bitter eftersmak för Geflespelarna, men efter slutsignalen var det ingen som gick med tunga steg till bussen.

– Det tar väl nio timmar hem. Men det känns faktiskt helt okej nu, sa Jakob Orlov med ett skratt.

Mer läsning

Annons