Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska det se ut, GIF

Gefle IF hade inga problem att vinna mot ex-allsvenska GIF Sundsvall hemma på Strömvallen i går.
Det blev 4–1 (2–0) och ett spel som lovar gott inför fortsättningen.
– Det kändes riktigt bra, säger debuterande mittbacken Omar Jawo.

Annons

Efter förlusten mot Örebro med 3–0 i förra helgens säsongspremiär bestämde sig spelarna i Gefle IF för att det spelet inte skulle upprepas.

– Nej, alla kände att det sättet vi spelade på då inte ska prägla oss den här säsongen, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Och visst verkade det som att man verkligen tagit till sig de orden mot Sundsvall i går. Visserligen är Giffarna ett på papperet sämre motstånd än Örebro, men det var ingen B-uppställning medelpadingarna kom med.

I stort sett alla spelare i förstaelvan fanns med också i allsvenskan i fjol, en ny spelare hade de dock i målvakten Alexander Hysén (jo, det är Glenns grabb). Men han hade ingen rolig match i det vackra vintervädret.

Gefles forwards Alexander Gerndt och Daniel Westlin sprang sönder Sundsvalls backlinje i djupled och det nya centrala mittfältsparet Marcus Hansson och Yussif Chibsah krigade bra och jobbade perfekt tillsammans.

– Ja, och tänk på att de var två mot tre där i mitten eftersom Sundsvall spelar med tre man centralt, påminner Pelle Olsson.

Det första GIF-målet kom just sedan Gerndt svarat för en fin djupledslöpning och sedan elegant spelade snett-inåt-bakåt till Marcus Hansson som bara hade att sätta dit foten.

Marcus, som fyller 19 i år, hade en tung fjolårssäsong kantad av skador och spelade bara en match i A-laget då. Det var i cupmatchen mot Carlstad som Gefle förlorade med 3–1.

Men i år tror GIF-tränarna på Woxlins arvtagare och den nya tränaren Urban Hammar var inte sen att berömma.

– Marcus spelade med full mognad och vårdade bollen, dessutom spelade han bra ihop med Chibsah, säger Hammar.

Men den av nykomlingarna som imponerade mest var nog Amadou Jawos storebror Omar Jawo. Han var fullständigt lysande i sitt mittbacksspel intill Daniel Theorin. Och själv var han nöjd.

– Det gick bra och det var riktigt skönt för det var lite pirrigt innan, berättar han.

Men eftersom forwards skötte sig framåt behövde Omar inte vara nervös. I den 35:e minuten fick Jonas Lantto en snygg passning av Alexander Gerndt, som var riktigt bra i den första halvleken, och Lantto knorrade elegant in 2–0 till Gefle.

Och bara tre minuter in på den andra halvleken slog Lantto till igen. Först fick han in en fullträff med vänsterfoten på en Sundsvallsback men fick bollen i retur och placerade in 3–0 med högerfoten. Och när Gerndt och Lantto var igenom två minuter senare trodde man att 4–0 skulle komma. Men Gerndt valde att skjuta själv istället för att passa – och prickade stolpen. Returen tog Lantto hand om, men då räddade Hysén till hörna.

Och efter hörnan vände Sundsvall spelet och reducerade till 3–1 när Anton Andersson löpte loss och lobbade över Gefles målvaktsdebutant Emil Hedvall.

Men det här var Gefles match från början till slut och när Daniel ”Sulan” Westlin elegant sköt ett skott som både var hårt och välplacerat betydde det 4–1 till GIF.

Nu lämnar Gefle IF kylan på hemmaplan för att på måndag åka på en veckas träningsläger på Cypern. Där väntar matcher mot ryskt och armeniskt motstånd på onsdag och söndag.

Mer läsning

Annons