Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska GIF bryta förlusttrenden

Gefle IF har förlorat sex raka matcher.
Gefle IF har gjort minst antal mål av alla lag i allsvenskan.
Gefle IF har överhuvudtaget inte gjort mål den senaste månaden.
Dessutom läcker det tidigare så ramstarka försvaret in mål – i massor.

Annons

Det ser kort sagt inte särskilt bra ut för GIF just nu. Pelle Olssons lagbygge låg länge på den övre halvan av tabellen. Men när serien vände mot Gais i början på juli bröts inte bara målnollan och förlustnollan – poängen har uteblivit helt sedan dess.

Efter 3–0-förlusten borta mot IFK Göteborg i måndags skiljer bara fem poäng ned till Norrköping på kvalplats och sedan är det ytterligare fyra pinnar ned till Syrianska som tillsammans med Halmstad är de lag som parkerar på nedflyttningsplats.

För Gefle IF återstår det nio matcher att spela av årets säsong och på söndag väntar formstarka BK Häcken som vunnit sex av sina sju senaste matcher.

Inget vidare utgångsläge förstås och forwarden Mikael Dahlberg säger till Sporten att GIF självklart måste göra fler mål för att börja vinna.

– Det är ju så här att anfalls- och försvarsspelet hänger ihop, särskilt mycket i vårt sätt att spela, och hittar vi tillbaka till det försvarsspel vi hade när vi höll nollan i sju-åtta matcher kommer segrarna också.

• Hur ser du på läget just nu?

– Läget är att vi har 27 poäng på 21 spelade matcher och det kommer krävas att vi vinner fler matcher för att greja det här.

• Gefle IF har gjort minst antal mål av alla i serien. Vad säger du om det?

– Det är inte bra och självklart måste vi göra fler mål för att vinna.

Mikael Dahlberg, som nyligen förlängde sitt kontrakt med Gefle IF, har tillsammans med forwardskollegan Jakob Orlov svarat för tolv (12) av GIF:s 18 mål så här långt. Orlov gjorde Gefles senaste mål – tröstmålet i 1–5-debaclet mot Mjällby – för fyra omgångar sedan. Och Dahlberg har inte nätat sedan förlustsviten inleddes hemma mot Gais (1–3) 9 juli.

Och fakta är att ingen annan spelare heller kunnat ta vid när anfallarna misslyckats med att hitta rätt. Dessutom kommer GIF inte att kunna knyta till sig Amadou Jawo från Elfsborg, som enligt flera medier är klar för Helsingborg.

• Hur påverkas ni av den utsatta situationen?

– Ofta i fotbollslag påverkas stämningen av resultaten. Men en styrka i detta lag är att vi inte påverkas lika mycket av dåliga resultat som jag varit med om i andra klubbar, säger Dahlberg som menar att läget var betydligt värre förra säsongen.

– Då redde vi ut det, mycket tack vare den positiva anda vi har i GIF. Det ser jag som en styrka.

• Vad talar för att ni ska fixa det i år igen?

– Att vi har slagit de här lagen vi ska möta i höst under vårsäsongen. Vi vet att vi kan vinna mot alla lag.

Mer läsning

Annons