Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska GIF stoppa AIK-stjärnorna

Inför allsvenskan snackades det om Mohamed Bangura. Nu talar alla om hans namne – Ibrahim Bangura.

Tillsammans bildar de seriens vassaste anfallsduo.

Och GIF vet hur de ska stoppas.

Annons

För det första: Nej, AIK:s anfallspar är inte bröder. Däremot är duon från samma land (Sierra Leone), samma stad och spelar på samma position.

Sedan råkar de också ha en annan gemensam nämnare – båda är livsfarliga fotbollsspelare.

Som GIF måste stoppa om man ska ta sin första seger någonsin från Råsunda.

Daniel Theorin – som visserligen aldrig mött någon av Bangurorna – har taktiken klar för sig. Det är bara att...

– ...spela som jag alltid gör. Det spelar ingen roll vad spelarna heter, jag rättar inte mitt spel efter motståndarna, säger Gefles mittback.

Sedan utvecklar han:

– Alla matcher är unika och det gäller att vara på hugget redan från start. Framför allt mot AIK som har en bra inramning på läktaren och brukar gå ut hårt i början.

– Men det finns inget lag i hela världen som orkar pumpa på lika hårt i 90 minuter. Därför måste man vara mentalt stark, vara flexibel och kunna hantera alla skeenden av matchen.

Visst har Gefle IF ändå pratat om Mohamed och Ibrahim Bangura. AIK:s anfallare har gjort två respektive fyra mål i årets allsvenska. Men det är inte det enda som GIF behöver oroa sig för. Man har ett spöke att jaga bort också. Gefle har nämligen aldrig vunnit en bortamatch mot AIK sedan uppflyttningen till allsvenskan 2005.

– Det har blivit några knappa förluster och någon oavgjord match. Men vi har varit med i alla matcher. Nu är det nya förutsättningar och vi har en metod för att ta första segern och som vi tror på, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Ingår Banguras i den metoden?

– De har ett tydligt spel upp till sina forwards. Sett till hur AIK spelade mot Helsingborg senast måste vi vara med tidigt i djupledsspelet. Visserligen hade Helsingborg en hög backlinje, men vi måste vara allert och uppmärksamma i omställningsspelet.

Mer läsning

Annons