Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK avgjorde i första halvlek

Första hemmamatchen sedan tränarbyten blev en utklassningsseger för SAIK.

Annons

Det blev till slut hela 13–6 mot seriejumbon Motala efter en första halvlek med fart och fläkt. Då gjorde SAIK hela 9–3 på Motala.

Det spelade ingen roll att Motala kvitterade till 1–1 efter sju minuter, och reducerade till 2–3 efter 18 minuter – och att SAIK tillät sig att missa två straffar.
För det blev mål ändå. Massor av mål.

Och mest på hugget var Erik Pettersson som gjorde fyra mål då, trots att han alltså missade två straffar – innan han slog in den tredje. Pettersson blev till slut femmålsskytt, sedan han utnyttjat ett friläge även i den andra halvleken. Pettersson har nu gjort 20 mål och ligger i topp av elitseriens skytteliga.

Bäst i SAIK var dock Johan Löfstedt, som hade tinat upp efter Sibirienturnén och var den som pumpade upp det mesta av tempot. Löfstedt gjorde två snygga mål på hörnor, och spelade fram till ytterligare tre mål.

Efter paus tappade dock SAIK lite av trycket och inspirationen, och den halvleken slutade bara 4-3 till SAIK. Tränarna Zeke Eriksson, Stefan Söderholm och Henrik Hagberg har dock framför allt försvarsspelet att arbeta med. Motala gjorde samtliga sina sex mål på fasta situationer. Tre straffar och tre frislag.

Motala var dock ingen bra värdemätare för SAIK, som dock genom segern mot Gais och den här vinsten nu klättrat över slutspelsstrecket.

Nästa match är annandagsderbyt mot Västerås SK, även det i Göransson arena.

Mer läsning

Annons