Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK beredda på dålig is

Vädrets makter ser ut att vara på bandyns sida i kväll. Men SAIK har ändå förberett sig för det värsta.

– Märker vi att isen är dålig gäller det att ha en plan B, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist.

Annons

Gais har flyttat matcher, och onsdagens match på Hällåsen i Söderhamn mellan Broberg och Bollnäs fick också flyttas.

Men isen ska vara okej på Sävstaås och prognosen sju grader varmt skrämmer ingen ismakare av rang.

Men SAIK förbereder sig ändå för ett dåligt underlag, när laget nu gör sin första utomhusmatch för säsongen.

– Risken finns att isen inte ser ut som vi skulle vilja under hela matchen och att vi kan få problem med att spela vårt vanliga spel, säger Thony Lindquist.

– Därför har vi tränat på vissa bitar så att vi är beredda när det händer, jag tror personligen inte att isen kommer hålla i 90 minuter. Då måste vi också ha ett längre spel att falla tillbaka på.

Både SAIK och Bollnäs talar om revansch inför matchen. SAIK eftersom man torskade med hela 10–3 i senaste matchen på Sävstaås, och Bollnäs för det snöpliga avslutningen på SM-finalen, där Daniel Eriksson avgjorde i sudden death.

En nyckel i matchen blir hörnskyttet. När lagen möttes i en träningsmatch på försäsongen gjorde Bollnäs tre av sina fem mål på hörna. I premiären mot Kalix visade Bollnäs återigen hörnkvaliteter med två mål på åtta försök.

SAIK i sin tur har bara mäktat med ett hörnmål på 13 försök, vilket är ett skralt facit. I fjol inledde man också hörnskyttet svagt, men bättrade på procenten efter hand för att slutligen hamna på godkända 15 procent.

– De har gjort mycket hörnmål på oss och har ett starkt skytte från båda hållen. Kan vi hålla jämna steg där är mycket vunnet, konstaterar Thony Lindquist.

Mer läsning

Annons