Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK bollade med Byn

SAIK visade mästartakter när Edsbyn nollades.

Efter 6–0-segern hyllades laget av förbundskaptenen Franco Bergman.

– Det här var klasskillnad, säger Franco, som också berömde SAIK:s VM-aktuella spelare.

Annons

Den mörka perioden är som bortblåst. I går tog SAIK sin sjätte raka seger – och Edsbyn var aldrig ens nära att kunna hota i Dina Arena.

Inför ögonen på förbundskaptenen Franco Bergman visade laget framför allt upp en imponerande defensiv och en beslutsam offensiv.

– Medan SAIK ibland bara hade två eller tre spelare mot sig i offensiven, hade Edsbyn tio spelare mot sig. SAIK jobbar betydligt mer som ett lag nu än tidigare och i den här matchen visade laget upp en större beslutsamhet än Edsbyn, säger Franco.

Efter 6–8 hemma mot Gais den 28 december inledde SAIK vändningen borta mot Motala två dagar senare.

– I matchen därefter, hemma mot Hammarby, kändes det ändå farligt när Hammarby kom upp på offensiv planhalva. Men nu har SAIK ett helt annat försvar. Spelarna hjälper varandra på ett helt annat sätt, säger Franco och fortsätter:

– Jag har följt SAIK genom den här vändningen. Och nu har man fått till det riktigt bra.

• Kan tränarbytet vara en anledning?

– Det är svårt att svara på. För mig var tränarbytet förvånande, men kanske har det gett positiv effekt.

– Jag tror också att laget behövde en tung period, med tanke på hur mycket framgångar man haft. Samtidigt har laget hela tiden vetat om att kapaciteten finns.

• Tror du att SAIK kan gå hela vägen?

– Med det spel laget visade upp i dag, så varför inte? SAIK har spetskompetensen och på sistone har laget visat det genom att slå ett antal topplag. SAIK är åtminstone en giftig utmanare.

I morgon tas den slutgiltiga 17-mannatruppen till VM i Vänersborg ut. På förhand känns SAIK-spelarna Johan Löfstedt och Erik Säfström givna i den truppen, medan det är mer osäkert för lagkamraterna Christoffer Edlund, som har en tuffare konkurrens på anfallssidan, och Joel Othén.

Othén höll sin andra nolla för säsongen i går, medan Christoffer Edlund gjorde ett mål. Frågan är om de stärkte sina aktier inför morgondagens uttagning.

– Jag ska åka hem och fundera nu. Det är tufft rakt igenom. Det är tuffare på fler positioner än vad det var inför VM förra året. Men pusselbitarna börjar falla på plats, säger Franco Bergman och pekar mot huvudet.

Joel Othén, som av allt att döma konkurrerar med Anders Svensson om den andra målvaktsplatsen bakom Andreas Bergwall, konstaterar att det bara är att avvakta.

– Vi får se, det vore i alla fall grymt roligt att få spela VM, säger Othén, som hyllade sina lagkamrater efter gårdagens insats.

– Vi gjorde ett fantastiskt bra jobb defensivt. Det var näst intill prickfritt, säger Othén.

Mer läsning

Annons