Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-damerna tror på seger

Så blir det till att spela på Jernvallen. Thomas Linder, tränare för laget ser inga nackdelar med det. Om inte snön ställer till det förstås.

Annons

När SAIK möter nykomlingen Uppsala BOIS sker det utomhus. Eftersom Göransson Arena är upptagen med rockfestival

– Det är klart, om det blir snö så är det väl en nackdel för oss, men samtidigt ska vi slå Uppsala i alla väder, säger han.

Motståndarna Uppsala har inlett säsongen med tre raka förluster. Förra gången dom här lagen möttes i allsvenskan för tre år sedan,vann SAIK med 18–0 hemma och 13–0 på bortaplan. Linder tror som sagt på seger även nu men inte kanske med så stora siffror.

– Jag tycker ändå att serien är jämnare i år än tidigare säsonger. Även om vi gjorde elva sist mot VSK fick vi kämpa ganska hårt.

Glädjande för SAIK är också att Hedvig Símonsson är på väg tillbaka. På söndag spelar hon med FaluBS i division 1 mot Team Hälsingland. Falun och SAIK har ett samarbetsavtal vilket gör att spelare från SAIK kan vara med.

– Det blir en bra genomkörare för Hedvig och vi kommer att skicka sju spelare från oss eftersom Falun har sjukdomar i laget. Det är bra för mig att hålla i gång alla spelare, menar Thomas som också kan glädjas åt hela tio spelare i den första landslagstrupp som togs ut.

Målvakten Malin Lund, försvarsspelarna Anna Hellman och Emma Forsberg är alla debutanter. Det första lägret hålls i Sandviken 28-30 december.

Mer läsning

Annons