Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK ett steg närmare semifinal

SAIK har kopplat greppet om en semifinalplats.

Det blev ny seger mot Vänersborg hemma i Göransson Arena – och nu leder Sandviken med 2–1 i matcher.

Annons

Över 3 000 personer (inträdet var gratis) hade letat sig in för att se SAIK besegra Vänersborg för andra gången den här veckan.

Det betyder att de regerande svenska mästarna nu bara är en seger från att spela semifinal mot Villa-Lidköping som i går, lördag, blev klart för semi efter att ha besegrat Västerås.

IFK Vänersborg startade optimistiskt och satsade på lyrbollar och redan efter åtta minuter tog Jocke Hedqvist ned en långboll och gav gästerna ledningen.

SAIK ökade tempot och malde till slut ned Vänersborg. Christoffer Edlund kvitterade på straff och i slutet av halvleken uppstod luckor i det annars så täta Vänersborgsförsvaret.

2–1 och 3–1 kom kort före paus och när Ted Haraldsson tryckte in 4–1 i början på andra halvlek kändes matchen avgjord.

Joel Othén svarade dessutom för flera avgörande räddningar. Bland mycket annat tog han en straff från skarpskytten Jocke Hedqvist och den efterföljande hörnan räddade SAIK-målvakten också.

Hedqvist skulle dock få hål på Othén en gång till när han på ett kvickt slaget frislag sköt in 4–2. Men Erik Pettersson i SAIK visade att han också har ett fruktat skott när han dunkade upp 5–2 i nättaket.

Visserligen reducerade Hedqvist ytterligare en gång till 5–3, men SAIK:s skyttekung ville inte vara sämre utan såg till att också göra sitt tredje mål fram till 6–3. På tilläggstid satte Erik Pettersson också sitt tredje mål fram till 7–3 för SAIK.

Nästa match i kvartsfinalserien spelas i Vänersborg på tisdag kväll.

Mer läsning

Annons