Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saik förlorade finalen

Sandviken stred tappert i bandnys World Cup mot de ryska toppklubbarna. Men trots ledning i finalen mot Jenisej blev det förlust, Jenisej vann 4–3.

– Stort för oss, jag är väldigt stolt över laget, sade Jenisejs Sergej Lomanov som hade stor del i finalsegern.

Annons

Två gånger hade Sandviken ledningen på hemmaisen i World Cup-finalen mot ryska Jenisej, 2–1 och 3–2. Men Sandviken lyckades inte stå emot när ryssarna kom till motattacker anförda av Sergej Lomanov som var finalens stora profil.

Lomanov gjorde Jenisejs två första mål, det var också han som ordnade till och sköt hörnan som gav 4–3 för Jenisej, Artem Bondarenko rakade in returen.
– I Ryssland är detta riktigt stort. Vi ville skriva in oss i historien och nu har vi gjort det, sade Lomanov som valdes till turneringens bäste spelare.

Mycket ryskt
Sandviken föll dock med flaggan i topp och gjorde totalt en mycket bra turnering. På vägen fram till finalen vann Sandviken mot tre ryska lag, bland annat Dynamo Moskva i semifinalen.
– Bränslet var slut i finalen, även om det var tillfälligheter som avgjorde. När vi får vila lite på detta tror jag vi kommer att vara grymt nöjda, sade Sandvikens kapten Daniel Berlin.

Att Sandviken förlorat stora profiler som Daniel Mossberg, Misja Svesjnikov och Daniel "Zeke" Eriksson märktes inte. Med insatsen i World Cup i ryggen kommer Sandviken säkert att pekas ut som favorit till SM-guldet 2012.
– Enligt oddssättarna är det Villa och det får de gärna fortsätta vara, sade Berlin och skrattade. Vi håller på att bygga nytt och det krävs mycket för att hålla en säsong men det ser bra ut så här långt.

Kvarten okej
Förutom Sandviken hade de svenska lagen jobbigt i årets upplaga av World Cup, inget annat lag nådde fram till semifinal. Svenske förbundskaptenen Franco Bergman tyckte ändå det överlag var en godkänd insats.
– Fyra svenska lag i kvartsfinal är okej, jag var rädd att det skulle bli fler ryska. Jag tyckte att Sirius överraskade positivt, de förlorade sin kvartsfinal mot Dynamo Moskva på straffar, kunde lika gärna ha vunnit, sade han.
– Broberg var också en positiv överraskning medan lag som Villa, Edsbyn och Bollnäs har ganska mycket att fundera på fram till seriestart, avslutade han.

(TT)

Mer läsning

Annons