Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK förlorar storsponsor

Här kommer nästa smäll för SAIK. Enligt uppgifter till Sporten är klubbens största sponsor, Fortress Axalux, på väg att förloras. Något som Marco Engborg, företagets säljare och tidigare VD, medger.

– Det lutar åt det, säger Engborg.

Annons

Fortress Axalux spelar en betydande roll rörande SAIK:s ekonomi.

I vintras pumpade företaget in 1,4 miljoner kronor i SAIK – en stor summa pengar för en klubb som har det rejält svårt ekonomiskt.

Nu talar mycket för att Fortress Axalux inte längre tänker sponsra de regerande svenska mästarna. Detta enligt säkra uppgifter till Sporten.

Marco Engborg, säljare och tidigare VD i företaget, är först försiktig när det gäller detaljerna i frågan.

• Kommer Fortress Axalux att betala ut pengar till SAIK i framtiden?

– Det vet man aldrig, men alla i företaget har ju inte ett lika stort bandyintresse som jag. Men jag hoppas du förstår att jag inte kan prata med dig om hur vi tänker kring framtiden med SAIK, säger Engborg.

Men Engborg, vars känsla för bandyn tidigare varit den stora anledningen till Fortress ekonomiska stöd till SAIK, utvecklar sedan:

– Det här var en fråga som togs upp i företagets styrelse för ungefär två månader sedan. Det är under förhandling för tillfället.

• Vad lutar det åt just nu då?

– Det lutar faktiskt åt att det inte blir något samarbete med SAIK i framtiden, något som vi också har meddelat klubben om. Men inget beslut är fattat.

• När kan SAIK räkna med att få något besked kring det här?

– Det kan jag inte gå in på, men det kommer visa sig framöver hur det blir.

Inom SAIK är man väldigt fåordig kring samarbetet med Fortress Axalux.

• Är ni på väg att förlora er största sponsor?

– Jag tänker inte kommentera det, säger ordförande Lars-Olof Skoog.

Redan i fjol upphörde ett annat avtal mellan Fortress och SAIK – som byggde på att storsponsorn betalade ut löner till tre av spelarna i klubben. Men det avtalet är alltså förbi – och kanske kommer nu företagets ekonomiska stöd i övrigt också att upphöra.

Tidigare i våras fick även SAIK Bandy det dystra beskedet av arenaledningen i Göransson Arena att man kan tvingas spela utomhus mellan januari och mars nästa år.

Och precis som Sporten skrev för en knapp månad sedan kan det leda till spelarflykt, försämrad ekonomi, att bandygymnasiet försvinner från staden, att klubben i framtiden riskerar sin position som elitklubb inom svensk bandy och ett svalare intresse från sponsorhåll.

Nu är det sistnämnda på väg att bli verklighet.

• Har ert eventuella avhopp som sponsor att göra med att SAIK kan tvingas spela ute?

– Våra ägare gillar inte alls idén med att sponsra utomhusevent, säger Engborg.

Mer läsning

Annons