Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK fyra i cupen

SAIK slutade fyra i Champions cup efter förlust mot Dynamo Moskva med 9–3 i bronsmatchen. Men SAIK-tränaren Thony Lindquist är ändå nöjd med turneringen i stort.

– Vi börjar hitta vårt spel, säger han.

Annons

I tisdags vann SAIK mot just Dynamo Moskva med 7–3 i en träningsmatch i Sandviken. Men det var ett annat Dynamo. Nu var det ryska laget förstärkt med en frisk Misha Svechnikov och SAIK räckte inte till mot nio landslagsmän.

Dynamo gjorde fyra mål på hörna, ett på frislag och två efter indianpassningar i SAIK-försvaret.

– Tufft, men lärorikt. Det blev lite soppatorsk på slutet, vi har spelat många matcher på kort tid och det märktes att många var trötta, säger Thony Lindquist.

Sammantaget tycker han ändå att det varit ett bra Champions cup för SAIK:s del.

I fjol blev man trea, nu slutar laget fyra efter två avslutande förluster mot Zorkij och Dynamo Moskva.

– Vi börjar hitta det spel vi vill spela, där vi bygger våra anfall metodiskt. Insatsen mot Broberg var riktigt bra, där vi dessutom höll nollan, och mot Zorkij stod det länge och vägde. Tyvärr pendlar vi för mycket i matcherna och det är det vi behöver jobba med, men säsongen är bara i sin linda ännu.

Individuellt vill Thony Lindquist lyfta fram speciellt Daniel Berlin, som han ansåg var isens bäste till och med mot Dynamo.

– Hela turneringens bäste spelare till och med, bättre än ryssarna. Johan Löfstedt har kommit in i vårt spel på ett bra sätt och Erik Pettersson visar vilket stjärnskott han är. Men alla höll måttet och det var kul att se.

Linus Forslund blev SAIK:s bäste målskytt med sina sex mål. Nu har laget en träningsvecka framför sig innan fredagens träningsmatch mot Bollnäs hemma i Göransson Arena. Nästa turnering blir Svenska cupen om två helger där SAIK är titelförsvarare – två gånger om.

Match om tredje pris:

Mer läsning

Annons