Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK gjorde tvåsiffrigt på blekt Västerås SK

Det blev som väntat en enkel resa för SAIK–damerna i hemmamötet med Västerås. 10–0 slutade matchen efter ett målmässigt ryck i andra halvlek. Sju olika målskyttar och då fanns inte ens den notoriske målskytten Johanna Pettersson med i protokollet.

– Det är en styrka att vi har så många olika målskyttar, säger tränare Thomas Linder efter matchen.

Annons

SAIK dominerade den här matchen från start till mål och under långa perioder lånade man knappt ut bollen till Västerås, annat vid felpassningar. Men trots massor av avslut mot Västerås–målet i första halvlek så ville det sig inte. Målvakten i VSK, Therese Dahlberg måste nog ha gjort sitt livs 45 minuter och gjorde flertalet bra räddningar. Men nog var det lite sisådär med skärpan i SAIK:s avslut också. Hela 18 avslut och 8 hörnor hade man och ”bara” två mål.

– Det var alldeles för mycket bolltransport i första och Västerås gjorde ett bra defensivt arbete också och vi körde fast för mycket, menar Thomas.

Snacket i paus handlade om att låta bollen göra jobbet i stället och det betalade sig omgående. På fyra minuter gjorde man tre mål och helt plötsligt så var man nästan hundraprocentig i sina avslut. Västerås som verkade ha en spelidé som gick ut på att bara försvara orkade helt enkelt inte stå emot.

– Jag är nöjd med andra halvlek och det är jättekul att Emelie i målet får hålla nollan. Sista tjugo var det vårt mål att ordna det, säger Thomas.

SAIK ångar på i allsvenskan och är efter fyra matcher obesegrade och redan i dag så spelar man igen. Det är den tidigare inställda bortamatchen mot Härnösand som ska avgöras. Och Thomas väljer då att byta ut tre av spelarna till den matchen.

– Vi har ju en sådan pass bred trupp så vi kan göra det och det gäller att hålla i gång så många som möjligt, avslutar han.

SAIK–VÄSTERÅS SK 10–0 (2–0)

Första halvlek: 1–0 (13) Michelle Löfblad, 2–0 (35) Sofia Rådman (hörna).

Andra halvlek: 3–0 (46) Michelle Löfblad (hörna), 4–0 (49) Alina Zinkevitch, 5–0 (50) Emma Ahlander, 6–0 (57) Hedvig Simonsson (hörna), 7–0 (74) Evelina Johansson, 8–0 (76) Alina Zinkevitch, 9–0 (88) Hanne Gezelius, 10–0 (88) Evelina Johansson.

Utvisningar, SAIK: 1x10 min VSK: Inga

Hörnor: 18–4.

Domare: Thomas Behlander.

Publik: 85.

SAIK:s tre stjärnor

Alina Zinkevitch, yh

Emma Forsberg, b

Hanne Gezelius, mf

Mer läsning

Annons