Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK har bestämt sig inför seriefinalen

SAIK har redan bestämt vilket lag man helst vill möta i kvartsfinal – om man får välja. Beslutet togs på ett internt möte i går kväll.

– Spelarna har fått säga sitt, men jag tänker inte berätta vad vi sagt, säger tränaren Peter Isaksson.

Annons

SAIK har som tradition att låta spelarna vara m-y-c-k-e-t tongivande när det gäller slutspelsvalet – och SAIK under Peter Isakssons ledning är inget undantag.

I samband med teorimötet inför sista omgångens rena seriefinal mot Villa/Lidköping bestämde SAIK vilket lag man kommer att välja om man vinner elitserien.

Peter Isaksson håller valet hemligt – men berättar hur det gått till:

– Vi har pratat med spelarna, hur de känner inför det här. ”Zeke” har också varit med i diskussionerna. Och vi är överens om hur vi ska göra. Det är ju spelarna som ska göra det där ute sedan, så det är naturligt att dom får säga sitt.

• Sportens krönikör Stisse Åberg tror att ni kommer att välja Edsbyn.

– Jaså, varför tror han det?

• Han menar att Edsbyn förvisso är bra – men att alternativen är värre.

– Jaha, ja, vi får väl se om han får rätt då, haha.

• Vad kan du rent generellt säga om de lag ni kan få välja mellan?

– Tja, vi har ju fått stryk mot Edsbyn, Broberg och Kungälv på bortaplan men vunnit hemma. Hammarby har vi slagit båda gångerna. Men det är fyra bra lag allihopa.

• Om Villa vinner serien, vilka tror du dom väljer?

– Ingen aning faktiskt.

Peter Isaksson gillar bandyns sätt att välja motstånd i slutspelet.

– Skulle ettan exempelvis tvingas spela mot åttan och tvåan spela mot sjuan så finns ju möjligheten att aktivt se till att hamna så i tabellen att man kan styra vilket motstånd man ska få. Det går ju inte nu, och det är bra. Det är jättekul med de här valen tycker jag. Det ger en extra krydda.

– Nu får man chansen att styra sitt eget öde. Det behöver inte bli lättare att spela slutspel bara för att man får välja motstånd, man kan ju förlora ändå, men man får åtminstone välja det lag man i så fall förlorar mot.

SAIK och Villa gör nu upp i en raffinerad match där SAIK vid seger blir elitserieetta – Villa vinner serien vid seger eller oavgjort.

• Ni är obesegrade hemma och Villa har elva raka segrar – det är otvivelaktigt landets två bästa lag som möts, eller hur?

– Ja, det får man nog säga.

• Vilken typ av matchbild tror du det blir?

– Förra säsongen förlorade vi med 6–5 i en match där Thony Lindquist räknade till att vi hade 43 avslut på mål. Vi trodde Villas målvakt Martin Berggren skulle stanna hemma för att bli pappa, men han spelade och var otroligt bra. Då var det målchanser i varje anfall åt båda håll – och den matchbilden vill vi inte ha nu.

– Men det är de två lag som gjort flest mål i serien som möts, så det kan nog bli många mål ändå.

Den verkliga dramatiken, den kommer ändå efteråt. Då ska slutspelsmotstånd väljas direkt i radiosporten.

Mer läsning

Annons