Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"SAIK kan inte finnas kvar"

Svenska mästarna SAIK kommer inte att finnas kvar som elitförening, och Sandvikens kommun kommer därmed att förlora ett starkt varumärke. Det hävdar SAIK blir en följd av att Göransson arena i fortsättningen inte prioriterar bandyn.

Annons

SAIK startade en presskonferens i arenan kl 14.30, där man presenterar sin konsekvensanalys av den strategiska affärsplan som lades fram av ledningen för Göransson Arean i slutet av maj.

-Säsongen som gick spelade elva svenska bandyklubbar inomhus, och SM-finalen kommer att spelas inomhus från och med 2013 på nya nationalarenan i Solna, påtalar SAIK i ett pressmeddelande.

Man konstaterar vidare att Göransson arenas affärsplan inte stödjer SAIK:s vision som klubb, och påpekar att SAIK har en närmast unik position i svensk elitidrott när man kombinerar bredd på ungdomssidan med elitsatsning på både herrar och damer.

Bland SAIK:s argument finns risken att bandygymnasiet försvinner från Sandviken, en rad andra tunga argument – och att förslaget att låta SAIK:s lag spela utomhus under perioden januari-mars skulle göra det omöjligt för SAIK att komma tillrätta med sin ekonomi.

Vid presskonferensen medverkar ordförande Lars-Olof skoog, tränaren Thony Lindquist, spelarna Daniel Berlin och Christoffer Edlund, Sofia Rådman och Camilla Andersson och ungdomsledaren Jörgen Jilka.

Mer läsning

Annons