Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK kastar sig ut – utan en enda riktig träning:

Utan en enda träning på stor is inleder regerande svenska mästarna Sandvikens AIK med att spela match i dag.
– Vi vill ut och testa grejorna. Nu har vi tränat i hockeyhallen i Sandviken, säger tränaren Thony Lindquist inför matchen borta mot Västerås SK.

Annons

Först nästa vecka beträder SAIK den stora isen i Göransson arena. VSK har däremot varit igång några veckor i sin hall och även hunnit spela 5–5 i en träningsmatch mot ryska Jenisej.

– Klart det är fördel VSK på den punkten. Men resultatet för oss är inte så viktigt. Däremot vill vi gärna få till en del detaljer som lite olika roller och positionsspelet. Lite ovant och valpigt får man nog räkna med att det blir, säger Lindquist.

Som vanligt är det intressant att se nyförvärven. Både Johan Löfstedt och Linus Forslund finns med och spelar. För Löfstedt från Vetlanda är det första matchen i SAIK-tröjan medan det för Forslunds del handlar om en comeback efter utflykter till Örebro, Falun och Bollnäs.

Båda spelar på sina tänkta positioner som ersättare till Misha Sveshnikov och Daniel Mossberg. Saknas däremot gör landslagsforwarden Christoffer Edlund som känt sig hängig ett tag.

– Annars är hela truppen tillgänglig, meddelar SAIK-tränaren.

Så här i säsongens första timme kommer SAIK också att testa en del. Ifjol spelade Ted Haraldsson som ytterhalv. Nu är det meningen att han flyttas upp i banan och Daniel Bäck matchas på nytt in som ytterhalv.

– Det är första tänket. Träningsmatcherna är till för att testa lite olika saker. Nu spelar vi mot VSK och sedan ska vi träna några veckor innan nästa träningsmatch den 13 september mot Dynamo Moskva, avslutar Lindquist.

Mer läsning

Annons