Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK kunde inte överlista tufft AIK

SAIK skulle spela aggressivt och tufft i seriefinalen mot AIK på Bergshamra Arena. Det gick inte alls som man hade planerat.
AIK vann med 6–3.

Annons

Hemmalaget anförda av rutinerade spelare som Anna Lundin och Mikaela Hasselgren vann både närkamper och match. AIK tog ett stort kliv mot serieseger.

SAIK-tränaren Thomas Linder fick däremot en hel del att fundera på:

– Det här hade jag inte förväntat mig och nu får vi åka hem och fundera ut en bra plan på hur vi ska ta dom i nästa match, för vi siktar på att möta dom minst en gång till i år, säger Thomas och syftar naturligtvis på SM-finalen längre fram i vår.

Men det var långt ifrån något finalspel man presterade i den här matchen.

Även om man startade bra spelmässigt så åkte man på ett tidigt baklängesmål. Kvitteringen kom dock ganska snabbt efter av Evelina Johansson. Men där slutade det roliga för SAIK. AIK satte hög press på SAIK som helt plötsligt inte fick något att stämma. Thomas förklarar:

– Vi försökte att få igång vårt spel men kom aldrig riktigt igång och på den här lilla plan som det här är, kunde AIK pressa oss och vi blev nästan panikslagna. Vi har tränat många gånger på att försvara oss mot det här spelet men i dag hittade vi ingen lösning. Tyvärr.

Man försökte i inledningen av andra halvlek att komma närmare och hade ett par fina lägen vid ställningen 2–1. Men då stack AIK:s notoriske målskytt, Anna Lundin, upp och satte 3–1. Sedan gjorde hon även 4–1 på straff. Tre mål blev det totalt från skytteligaledarinnan.

– Hade vi fått 2–2, kanske vi hade kunna krigat till oss en poäng. Men det är svårt att spekulera i nu så här i efterhand. Vi tog en timeout vid 4–1 för att väcka tjejerna men det fick ingen effekt alls, säger Thomas.

Mer läsning

Annons