Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK laddar för annandagsbandyn

Broberg vill lägga allt snack kring Joakim Hedqvist bakom sig och i stället bara fokusera på annandagsmatchen mot Sandvikens AIK.

– Det har varit en tuff höst för alla inblandade och nu kommer allting upp igen. Det är egentligen det enda jag vill säga om det här, påtalar Brobergs tränare Svenne Olsson.

Annons

Skyttekungen och den förre landslagsspelaren lämnade Broberg för Vänersborg för snart två veckor sedan vilket blev en snackis.

Dagarna före jul tog Hedqvist en timeout från spel med hänvisning till sina alkoholproblem.

– Jag tror inte det ska påverka oss som lag utan nu är det full fokus på det vi ska göra på isen. Och närmast är ju det en helt fantastisk annandagsmatch mot Sandviken, säger Olsson.

Lagen har drabbat samman i den här för bandyn klassiska matchdagen de senaste åren. Något som både Broberg och SAIK gillar.

– Tidigare var det ju Falun för oss och Ljusdal för Broberg. Men nu när båda dom lagen har åkt ur är det en helt okej derbymatch att spela en annandag. Broberg påminner mycket om oss med en fartfyllt och rolig bandy, säger SAIK-tränaren Peter Isaksson dagarna före drabbningen.

Själv har han en historia som tränare i just Broberg.

– Men det ligger ju fem-sex år bak i tiden nu och det är väl egentligen inget speciellt att åka upp dit. Men många av spelarna är ju förstås kvar och Svenne Olsson har blivit en an mina bästa kompisar. Vi pratar med varandra säkert tre-fyra gånger i veckan. Där kan det väl bli lite prestige, säger Isaksson.

När lagen möttes för precis ett år sedan var det inomhusmatch i Göransson Arena där SAIK vann en målrik historia med 9–6. Nu är det andra förutsättningar på Hällåsen där Broberg är erkänt svårslaget.

– Klart det kommer att bli tufft. Men samtidigt väldigt roligt med mycket folk på läktarna. Vi har tränat på de senaste dagarna och ska fokusera på det vi ska göra på isen, säger SAIK-tränaren.

Broberg har gjort bra och jämna matcher mot SAIK de senaste åren. Svenne Olsson tycker att man kommit närmare men ser på nytt SAIK som minst ett semifinallag senare i vår.

– Jag blev imponerad när vi möttes på försäsongen. Klart att Svechnikov och Mossberg saknas men som lag betraktat har dom fått ihop det väldigt bra ändå. Det känns ändå som om vi har kommit närmare och har absolut chans att störa SAIK varje gång vi möts nu.

Men några större överraskningar kan nog inte lagen bjuda varandra på.

– Nä, det känns att vi vet vad vi har varandra. Men jag tror garanterat att det blir en riktigt rolig och bra bandymatch. Det brukar det alltid bli, avslutar Olsson.

Mer läsning

Annons