Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK mot Broberg i kvartsfinal

3–0 efter fem minuter. Ändå blev det en tät match när SAIK till slut besegrade SKA Neftyanik i den sista gruppspelsmatchen. Sent i kväll väntar Broberg i kvartsfinal.
– Jag tycker ändå att vi hade en annan energi i spelet den här matchen än mot Sirius, berättar SAIK:s mittfältare Johan Löfstedt.

Annons

Redan kvartsfinalklara Sandviken fick en fantastisk start på matchen och hade redan efter fem minuter gått ifrån till en 3–0-ledning. Sen vaknade Neftyanik. Det redan utslagna laget gjorde sin bästa halvlek i turneringen och hade utjämnat till 3–3 innan halvtid.

– Dom gör några riktigt fina individuella prestationer som de gör mål på, ryssar är skickliga på det, säger Löfstedt.

Det skulle dröja ända till den 56:e matchminuten innan just Johan Löfstedt klev fram och satte slutresultatet 6–5 till hemmalagets favör.

– Vi är det genomgående bättre laget i 60 minuter och trycker på för att få segermålet och det tycker jag vi lyckas med välförtjänt, menar han.

Johan själv har tidigare under turneringen haft det lite tungt, men var inblandad i fyra av SAIK:s sex mål i vinstmatchen.

– Det kändes bättre idag än vad det gjort i de andra två matcherna, berättar han.

– Jag kände mig lite fräschare i kroppen, vad det beror på vet jag inte. Det är så när man spelar cup, ibland är man lite seg.

I och med vinsten vann det svartvita värdlaget sin grupp före Sirius och möter Broberg i den sista kvartsfinalen under lördagskvällen. De övriga kvartsfinalerna är Dynamo Kazan–Jenisej, Zorkij–Hammarby och Dynamo Moskva–Sirius.

– Vi var tvungna att vinna den här matchen för att inte få Moskva i kvarten, och det var en tillräcklig sporre för att ge allt i alla fall, avslutar Löfstedt.

Mer läsning

Annons