Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK mot Villa i Svenska cupen

SAIK har vunnit de senaste två årens upplagor av Svenska cupen i bandy.

Men till årets turnering är de regerande cup- och SM-vinnarna inte favoriter.

– Nej, jag såg att vi dessutom bara var rankade som femma att ta nytt SM-guld, säger tränaren Thony Lindquist.

Annons

Sandviken har ju som bekant tappat två av sina viktigaste pjäser, Daniel Mossberg och Misha Svechnikov, till Ryssland.

Dessutom är skyttekungen Christoffer Edlund skadad. Därför rankas inte SAIK som favoriter när slutspelet i Svenska cupen avgörs i Lidköping med start i kväll.

– Nej, men jag tycker att vi har ett intressant lag och vi har tränat på detaljer i spelet den senaste tiden, säger Thony Lindquist.

SAIK möter arrangörsklubben Villa-Lidköping i kvartsfinal i kväll. Vinner man den matchen väntar semifinal mot segraren mellan Bollnäs och Edsbyn.

– Det ska bli spännande att möta Villa, det brukar vara roliga matcher mot dem. Det blir säkert ett par tusen på läktarna också, säger Lindquist.

Trots att SAIK redan hunnit spela flera matcher under försäsongen har man inte stött på Villa ännu.

– Nej, de har bara spelat mot söderlagen och något ryskt lag, så det blir en ny bekantskap för säsongen.

Thony Lindquist har dock koll på vad som måste bli bättre för att vinna i kväll.

– Senast mot Bollnäs (seger 7–5) släppte vi in målen på fasta situationer. Hittills har vi släppt in sju på hörnor under försäsongen, så vi har tränat på hur vi ska stå rätt i försvarsmuren och hur arbetsfördelningen ska vara i målet.

Annat som SAIK slipat på sedan Champions cup i Edsbyn, där man kom fyra, är en del förändringar i spelet ute på banan. Till exempel vill man den här säsongen inte bara försöka spela bollen efter isen.

– Nej, vi vill kunna överraska motståndarna med andra ingredienser, som att flytta boll även i luften, berättar Thony Lindquist.

Till Svenska cupen i Lidköping åker SAIK med en 18-mannatrupp där alla utom Christoffer Edlund finns tillgängliga för spel.

– Chrille tar bort stygnen efter sin handoperation på tisdag och spelar förstås inte. Men däremot räknar jag med Erik Säfström som varit krasslig i veckan, säger Lindquist.

FOTNOT: Det är spelbolaget Nordicbet som rankar SAIK på femte plats i kampen om SM-guldet, till sex gånger pengarna. Villa är spelbolagets favorit till 3,25 gånger insatsen.

Mer läsning

Annons