Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK närmar sig toppen

Borta nja – men hemma bäst. Efter 6–4 mot Edsbyn är SAIK, tillsammans med Västerås, de enda lag som är obesegrade på hemmaplan.

– Ju mer det pratas om det desto bättre. Det ska kännas jobbigt att åka hit, säger tvåmålsskytten Johan Löfstedt.

Annons

Eftersom Kungälv åkte dit mot Sirius senast och Bollnäs lite oväntat föll mot Villa i går kväll är det nu bara SAIK och Västerås som inte förlorat på hemmais. Båda lagen har en oavgjord och resten segrar.

17 av 23 poäng har tagits på hemmais och samtliga fem förluster har skett på annan ort.

Och vem trivs allra bäst i Göransson Arena?

Kanske Johan Löfstedt, som i och med sina två mål på distansskott mot Edsbyn nu gjort mål i samtliga hemmamatcher utom en.

Den första. Mot sin gamla klubb Vetlanda.

– Ja, haha, tack för att du nämnde det. Nej, men ju längre det går desto mer byggs det upp. Det är bara att gå till sig själv, vissa matcher känns jobbigare än andra på förhand, och så ska det kännas också för dom som kommer hit, säger Johan Löfstedt.

Edsbyn höll jämna steg med SAIK i en halvlek. Spelmässigt tog hemmalaget sedan över totalt i den andra, men målmässigt hängde Edsbyn ändå med fram till Erik Säfströms avgörande 6–4 mål i 82:a matchminuten – en riktigt vacker soloåkning genom hela försvaret.

Det kunde, borde kanske, ha runnit iväg. Men Anders Svensson var samtidigt bra i Edsbyns mål.

– 4–6 borta mot Sandviken kan låta som en jämn match, men vi är inte ens nära. Det är en total överkörning i andra halvlek, suckar han uppgivet.

Säfström och Löfstedt var allra bäst i SAIK och visar defintivt blivande VM-form, truppen tas ut nästa onsdag.

Vi frågar Erik Säfström vad det är som gör SAIK till ett så starkt hemmalag, borta har det ju inte gått alls lika bra.

– Vi känner till ytorna, och vi är vana vid isen eftersom vi alltid tränar här. Sen vill vi också att publiken ska få valuta för pengarna och spelar offensivt, hemma anfaller vi ofta med en gubbe extra. Det ska kännas tungt att möta oss, och det tänker vi fortsätta med.

– Sen vill vi spela likadant på bortaplan också, och det kanske vi förlorar på ibland, säger Säfström.

I den rekordjämna elitserien, där det bara skiljer fyra poäng mellan de sju främsta lagen, tog sig SAIK förbi både Edsbyn och Bollnäs, som dock har en match mindre spelad. Ny serieledare är Västerås, ett av lagen som SAIK har kvar att möta på hemmaplan.

Mer läsning

Annons