Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s bäste målskytt i landslaget

Johan Löfstedt leder elitseriens poängliga, och nu belönas SAIK-spelaren med en landslagsplats.

Landskamperna mot Ryssland 18-19 december är sista genrepet inför VM.

– Är jag med här finns jag naturligtvis med i tankarna, säger han.

Annons

Det är full elitserieomgång fredag 16 december och SAIK möter Vänersborg hemma. Dagen efter sätter sig alla landslagsspelare på planet till Uljanovsk, som ligger cirka 80 mil öster om Moskva, för att på söndagen sedan spela den första av två landskamper mot Ryssland.

– Lite tajt, men jag ser det bara som roligt och en ny erfarenhet att möta det ryska a-landslaget, säger debutanten Löfstedt, som varit i Ryssland två gånger tidigare; med Vetlanda och med U23-landslaget.

Förutom Johan Löfstedt finns också Daniel Berlin, Erik Säfström och Linus Pettersson med i den svenska truppen. Det är sista chansen för förbundskaptenen Franco Bergman att mäta sina krafter mot Ryssland innan VM i Kazakstan i slutet av januari, och han söker givetvis en hel del svar. Till skillnad mot tidigare i höst kan han nu också matcha sitt tilltänkta VM-lag, med undantag för Daniel Mossberg och Daniel Andersson som tvingats tacka nej.

– Det är två etablerade spelare som jag gissar är ganska givna. Ska jag med måste jag nog upp ett snäpp till, jag tycker inte att jag varit i någon jättetoppform hittills, det har varit lite upp och ner, säger Johan Löfstedt, som ändå leder elitseriens poängliga och är SAIK:s bäste målskytt så här långt.

– Det är kul såklart, men lite flyt också.

Elitseriens skytteligaledare David Karlsson, Villa-Lidköping, är inte uttagen, vilket kan tyckas konstigt.

Patrik Nilsson har tackat nej till allt landslagsspel den här säsongen och finns därför inte heller med.

Mer läsning

Annons