Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s fina form håller i sig

Segermaskinen SAIK tog femte raka mot Broberg.

Och lagets nyckelspelare visar klar VM-form inför uttagningarna på onsdag.

– Det är viktigt att vi går i bräschen, men det är många som är bra i SAIK just nu, säger lagkaptenen Christoffer Edlund.

Annons

Edlund började matchen med att dundra in två straffmål, något som inte varit helt enkelt den här säsongen. Edlund, Erik Pettersson och Johan Löfstedt har hittills missat 10 av 20 straffar tillsammans.

Nu var det ingen tvekan.

– Jag körde en hel del på träningen dagen före när jag fick veta att jag skulle slå dom, och jag hade bara bestämt mig för att sätta dit bolljäveln, ursäkta uttrycket.

– Men det var typiskt för hela matchen, vi hade fullt fokus i allt vi gjorde, säger Christoffer Edlund.

Straffarna satt, liksom hörnorna, och med en 4–2-ledning i paus kunde SAIK spela på resultatet i den andra halvleken, när man dessutom hade den kraftiga vinden i ryggen, och ta sin femte raka seger.

Edlund själv såg piggare ut än på mycket länge, tog många skott och rörde sig över hela isen – alldeles lagom dessutom till dess att Franco Bergman tar ut sin VM-trupp på onsdag. Även SAIK:s övriga VM-aktuella spelare visade att de vill vara med i truppen.

Erik Säfström börjar nå den höga standard som han hade under slutskedet i fjol, Johan Löfstedt har varit strålande efter nyår, och bakåt tog Joel Othén det mesta – inklusive en straff.

– Ja, det är många som ser bra ut just nu och själv känner jag att jag orkar åka mycket skridskor igen, det känns skönt för det är något som präglar mitt spel, säger Edlund, som varit krasslig och dessutom inte fick röra på sig efter sin ögonskada.

• Hur viktigt är det för dig att komma med till hemma-VM?

– Bandy-VM är nåt av det roligaste som finns så jag jobbar så hårt jag kan för att komma med. Sen är det hårt om platserna.

I och med segern gick SAIK förbi Broberg, upp på fjärde plats i tabellen. Med fyra raka segrar mot idel topplag har man dessutom Edsbyn, Vänersborg och Bollnäs kvar på programmet innan elitserien tar uppehåll för VM.

Men tabellen har man lagt åt sidan.

– Vi bestämde oss för det, jag vet inte när det var, nån gång när det gick som tyngst antagligen. Sen dess har vi bara försökt påverka vårt eget spel och så får det blir som det blir, säger Christoffer Edlund.

Det är tätt mellan matcherna, men just nu tycks det just inte finnas någon trötthet i SAIK-truppen – tvärtom.

– Det är inte speciellt svårt att motivera killarna, men det är väl så när man haft det tufft förut. Det finns massor av energi, både på match och träning, säger tränaren Stefan Söderholm.

Mer läsning

Annons