Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s späckade spelschema

Sju matcher på nio dagar, det är en tuff vecka för SAIK-spelarna.

Landskamper, Champions cup – och en träningsmatch mot Dynamo Moskva mitt i alltihop.

– Det kan inte bli bättre, det är perfekt med ryskt motstånd, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist.

Annons

Vissa av spelarna matchas stenhårt den här veckan. Erik Säfström, Daniel Berlin, Ted Haraldsson, Joakim Bergman och Linus Pettersson spelade två landskamper i helgen.

I dag väntar en träningsmatch mot Dynamo Moskva och på torsdag sätter Champions cup i Edsbyn i gång, med ytterligare fyra matcher på fyra dagar.

Men Thony Lindquist tycker ändå att mötet med Dynamo ligger rätt i tiden.

– Det var vi själva som ville ha matchen. Det är en jättebra erfarenhet för våra unga spelare att få mäta sig mot ryskt motstånd. Sen måste vi naturligtvis coacha på ett sånt sätt att vi inte överbelastar vissa spelare. Vi kommer lufta samtliga och de som spelade i helgen får mindre istid än normalt.

Dynamo Moskva ligger just nu på läger i Alfta, och den märkliga matchtiden (12.00) beror på att Dynamo vill hem och träna i Edsbyn på kvällen. Anledningen till att matchen spelas i Sandviken, och inte i Edsbyn som först var tanken, är att ryssarna vill vara mer i Göransson Arena som förberedelse inför World cup i oktober.

Vilken klass håller då säsongens upplaga av Dynamo Moskva? Med värvningarna av Daniel Mossberg och Misha Svechnikov tvekar inte Thony Lindquist att utnämna dem till världens bästa lag för närvarande. Och även om Svechnikov knappast spelar på grund av en ljumskskada finns det kvalitet i massor i spelare som Tjukavin, Ivanusjkin, Maximov och en drös till.

SAIK har också en tung skada i Christoffer Edlund, som missar hela försäsongen på grund av en fraktur i handen.

– Det är som det är, han är otursdrabbad. Men vi siktar på att han ska kunna vara med lagom till seriepremiären. Rent fysiskt är det ingen fara, men man tappar tajming när man är borta så länge, säger Thony Lindquist.

Så spelar SAIK i dag: Joel Othén – Daniel Bäck, Linus Pettersson, Joakim Bergman, Mikael Nilsson, Erik Säfström (Jesper Hvornum) – Linus Forslund, Daniel Berlin, Johan Löfstedt (David Brodén, Dennis Henriksen) – Ted Haraldsson, Mikko Aarni (Erik Pettersson, Rasmus Forslund).

Mer läsning

Annons