Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK:s tuffaste matcher snart avklarade

Villa, Bollnäs, Hammarby, Västerås – och nu Edsbyn. Efter tio omgångar kommer SAIK redan ha städat av säsongens värsta bortamatcher.

– Lite knepigt att det blivit så. Men vi får väldigt roliga hemmamatcher efter nyår, säger SAIK-tränaren Peter Isaksson.

Annons

Om en vecka ska SAIK dessutom upp till Kalix och på annandagen väntar Broberg på Hällåsen i Söderhamn.

Bortamatcherna efter nyår ser betydligt enklare ut – mot Vänersborg, Sirius, Kungälv, Tillberga, Gais och Vetlanda.

Samtidigt som man alltså möter samtliga topplag hemma i Göransson Arena.

Men trots den tuffa säsongsinledningen, och man kanske kunde befarat att SAIK skulle ligga några poäng efter så här dags, så toppar laget tabellen inför kvällens möte med tabelltvåan Edsbyn. SAIK har dessutom gjort flest mål av alla, 51 stycken, samtidigt som Edsbyn släppt in minst, 19.

Förvånande, med tanke på att SAIK saknat skyttekungen Christoffer Edlund?

– Jo, lite förvånande är det kanske. Men vi har ju ett offensivt tänk och det blir mycket mål ändå även om ingen vräker in dom som Christoffer. Mot lag som Kungälv och Gais hade han ju gjort fyra eller fem på egen hand, säger Isaksson, som nu betonat försvarsspelet inför kvällens seriefinal.

Och ett bra försvarsspel är ett måste, mot ett Edsbyn som totalt gjort 16–0 mot Västerås och Hammarby i sina senaste hemmamatcher.

– Vi möter ett lag med väldigt bra självförtroende, konstaterar Peter Isaksson och förklarar hur SAIK:s bortaspel skiljer sig från hemmaspelet.

– Grundspelet är detsamma, men vi är lite försiktigare borta och prioriterar defensiven hårdare. På hemmaplan känner man ett större ansvar att bjuda publiken på något extra och tar lite större risker i spelet, vilket kan bli ödesdigert.

• Vilka matcher räknar du som de tuffaste borta?

– Villa, Bollnäs, Hammarby och Edsbyn – det är väl dom egentligen. Sen längtar man väl inte till en regnig kväll på Skarpe Nord heller direkt.

Mer läsning

Annons