Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK säljer inga egna biljetter till SM-finalen

Två lag i final, men det innebär inte automatiskt någon ekonomisk jackpott för SAIK.

Kostnaderna äter snabbt upp prispengarna.

– Ett litet plus blir det nog ändå, men det är inga jättepengar, säger SAIK:s ordförande Lars-Olof Skoog.

Annons

Först fick han se herrarna propagandaspela sig till Studenternas och i går var det dags för damerna att göra dem sällskap.

Sportsligt är det naturligtvis en succé för klubben, men rent ekonomiskt i stort sett ett nollsummespel. I fjol fick SAIK 175 000 kronor i prispengar för SM-guldet, förlorar de är de ändå garanterade 125 000 kronor.

Pengarna på damsidan är lägre, 80 000 respektive 40 000 kronor. Summor som dock snabbt äts upp av resor och övernattningar.

En bandyfest för klubbens supportrar är det hur som helst. Senast SAIK hade både herrlag och damlag i final samma år var 2003. Då vann herrarna medan damerna förlorade stort mot AIK.

Och har man tänkt sig att se båda matcherna, damfinalen på lördag och herrfinalen på söndag, räcker det att köpa biljett till söndagsfinalen, för den täcker hela helgen. SAIK:s supporterklubb ordnar bussresor till båda matcherna.

I fjol stod SAIK-supportrarna på den norra kortsidan, i år är de hänvisade till motsatta sidan, och sektionerna B, C och D. Kortsidesbiljetterna finns redan till försäljning på ticnet.se, medan långsidesbiljetterna släpps på måndag.

SAIK har, precis som i fjol, ingen egen biljettförsäljning. Däremot ordnar klubben en vip-resa för sponsorer.

– Vi ville inte veckla in oss i optioner och liknande utan alla som vill se finalen får köpa biljett på ticnet, säger Lars-Olof Skoog.

Studenternas har numera en kapacitet på 27 000 åskådare, vilket innebär att alla som vill se finalen på plats borde få tag på en biljett. Rekordet är på 25 560 från 2010 och Hammarby mot Bollnäs.

Nu återstår bara att se vilket motstånd som SAIK ställs mot. Bollnäs och Villa spelar den fjärde semifinalen i kväll, en match som senarelagts och därmed inte sänds i tv. Anledningen är att få bättre väderförutsättningar för matchen.

Mer läsning

Annons