Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-seger efter rysare mot VSK

Först Hammarby, nu Västerås.

Efter två tunga skalper kan SAIK äntligen börja blicka uppåt i tabellen igen.

Men det är fortfarande bara slutspel som är målet.

Annons

Både spelare och ledare vittnar om ett nytt lugn i laget, både på isen och vid sidan av den. Den effekten tycks hemmasegern mot Hammarby i förra omgången ha haft.

Och det märktes även mot Västerås, tro det eller ej, trots att SAIK släppte upp VSK från 0–4 till 4–5.

Någon panik blev det aldrig, och en ovan matchvinnare i form av backen Rasmus Forslund klev in i handlingen och tryckte in 4–6 efter att ha forcerat sig igenom hela VSK-försvaret.

– Jag vet inte vad som hände, jag tänkte passa någon annan först men det verkade inte som de tog mig på allvar riktigt, säger han med ett leende.

Rasmus Forslund, som dessutom hade en fin framspelning i den första halvleken, och hans kollegor i backlinjen har fått ta mycket skit för att SAIK släppt in så många mål, det är bara lagen i den absoluta botten som läckt värre bakåt. Men själv har han inte tagit åt sig.

– De flesta mål vi släppt in beror ju på att vi drällt med bollen och motståndarna har fått kontra på oss. Kan vi hålla i den, som mot VSK nu, så får dom svårt att göra mål.

VSK reducerade visserligen igen, innan Erik Pettersson avslutade en bra match, trots ännu en straffmiss, med att göra 5–7 och VSK:s 6–7 kom för sent för att utgöra något hot.

Erik Pettersson, 17-åringen, har nu gjort mål i samtliga matcher den här säsongen – utom en, Broberg hemma i november. Med sina 29 mål är han trea i skytteligan.

SAIK avancerade till femte plats i tabellen, förbi både VSK och Bollnäs, och har nu tvåan Villa, fyran Broberg och trean Edsbyn närmast på programmet.

Men trots att SAIK nu fått klart häng på lagen ovanför vägrar man prata om något annat än slutspel som målet, trots att en plats bland de fyra bästa skulle ge en extra hemmamatch i kvartsfinalspelet.

– Säg så här, tar vi oss till slutspel och har lagt en bra grund så kan allting hända. Vi nöjer oss med det, säger tränaren Daniel Eriksson.

Den grunden verkar nu falla på plats efter en orolig tid efter tränarbytet. Första halvleken mot Västerås kan ha varit det bästa SAIK presterat den här säsongen. Knappt ett felpass och frustrerade VSK-spelare som inte fick låna bollen.

– Vi är på rätt väg, absolut, och har fått in tron på det vi gör igen. Det blir bättre och bättre för varje match nu, säger lagkaptenen Christoffer Edlund.

Och med segrarna lyfter SAIK – hur högt då?

Mer läsning

Annons