Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK sparkar guldtränarna

I våras förde de laget till SM-guld.

Men tio omgångar in i serien duger plötsligt inte SAIK:s tränarduo Peter Isaksson och Håkan Pettersson längre.

– Självklart är jag besviken, vi hade kunnat vända det här, säger Isaksson.

Annons

Nya tränare för resten av säsongen blir i stället tidigare spelarna Stefan Söderholm och Daniel "Zeke" Eriksson, med delat ansvar, och med Henrik Hagberg i en stöttande roll.

De ledde sin första träning redan i går kväll.

Förklaringen till förändringen är självklart den klena starten. SAIK ligger nia i tabellen och har gjort sin sämsta seriestart sedan 1984. Spelarna fick beskedet vid lunchtid i går, och enligt lagkaptenen Christoffer Edlund kom det som en överraskning.

– Ja, det gjorde det, det är inget som vi varit involverade i. Men jag hoppas att det kan ge oss energi och att det kommer nåt bra ut av det.

Just energi och behovet av en förändring är Daniel Erikssons förklaring till tränarbytet. Som sportchef är det han som fattat beslutet att utnämna sig själv och de gamla lagkompisarna till tränare.

Det är naturligtvis både en smidig och billig lösning för föreningen.

– Det har inte gått som vi har tänkt, och vi behöver göra en förändring. Då finns det två alternativ, att byta ut ledare eller spelare. Och vi tycker att det finns mer att krama ur killarna, säger "Zeke".

Både efter Edsbynsmatchen och förlusten mot Hammarby på Zinkensdamm senast satt han i långa samtal med tränarna efteråt. "Zeke" säger att dialogen funnits där ett tag, medan Peter Isaksson säger att beskedet kom som en överraskning och att han inte fått några såna signaler.

• Är du besviken?

– Ja, det är jag. Men jag vet hur det funkar, det är alltid tränaren som får går. Och SAIK har fattat sitt beslut, det är inget jag kan göra något åt.

• Ni var starka på försäsongen, varför har det inte gått bättre i serien?

– Jag tror att det dels beror på Johan Löfstedts skada i World cup och starten vi fick med förlusterna mot Villa och Kungälv. Vi tappade självförtroendet och hamnade i en negativ spiral, vi har inte haft någon trygghet i spelet.

• Kunde ni tränare gjort något annorlunda?

– Det kunde vi säkert, men jag kan inte peka på nånting specifikt. Upplägget har varit ungefär detsamma som tidigare.

• Hade ni kunnat vända utvecklingen om ni fått mer tid på er?

– Det tror jag absolut. Nu hade vi Motala och Gais närmast, och med vinster där hade vi fått in lite självförtroende i laget igen.

• Skulle man haft mer tålamod?

– Ja, jag tycker självklart det. Men som jag sa, det är SAIK:s beslut och inget som jag kan påverka.

• Tror du SAIK reder upp det här?

– Det gör dom garanterat. Det finns en hög kapacitet och det behöver nog inte spela så stor roll även om man inte blir bland de allra främsta i serien. Det är nog inget lag som självmant väljer SAIK i ett slutspel.

Peter Isaksson fortsätter sitt jobb som instruktör på bandygymnasiet, och är även förbundskapten för P17-landslaget.

Mer läsning

Annons