Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK ställs mot Hedqvist

En konflikt om vem som ska skjuta hörnorna – eller något helt annat? Hur som helst blev sprickan mellan Joakim Hedqvist och Broberg alltför djup. Därför debuterar superskytten i kväll för Vänersborg – mot SAIK i Göransson Arena.

Annons

Inför fjolåret återvände Joakim Hedqvist till moderklubben Broberg efter sex säsonger i Edsbyn och en sväng till ryska Zorkij.

Han hade ett bra år, gjorde 54 mål och blev i somras utsedd till lagkapten efter att ha nobbat ett nytt erbjudande från Zorkij.

Efter hårdare träning, förbättrade kostvanor och en viktminskning på tio kilo blev han under hösten återigen uttagen i landslaget och siktade mot VM i Kazakstan senare i vinter.

Sen har det gått snett. Efter elva elitserieomgångar står Hedqvist noterad för åtta mål, varav fem på straff och bara ett på hörna.

I måndags meddelade Brobergs ledning att Hedqvist var sjuk och därför inte fanns med i truppen till tisdagens match mot Kalix. Den verkliga orsaken var i stället att Joakim Hedqvist samma tisdag blev klar för Vänersborg.

Hastigt och lustigt, och efter rekordsnabb (?) pappershantering, är han därför spelklar redan till kvällens match mot Sandviken.

– Det har inte fungerat som jag velat, och när den här möjligheten dök upp så fanns chansen att skiljas som vänner. Det var bättre både för dom och för mig, säger Joakim Hedqvist själv på väg ner till Vänersborg för sin första träning på torsdagskvällen.

Han säger att orsaken till att det gått tungt är att han inte fått samma förtroende eller samma ansvar som tidigare vid fasta situationer – och att tränaren Svenne Olsson inte utnyttjat hans kapacitet på bästa sätt.

Olsson ställer sig oförstående till det argumentet.

– Det är hans version och säkert så han upplever det. Men det är klart att han har fått skjuta både hörnor och straffar. Den som tror att jag bestämmer att han – eller någon annan – ska skjuta allt förstår sig inte på bandy. Det är mycket som är upp till killarna ute på isen också, säger Svenne Olsson till helahälsingland.se.

På SAIK-träningen igår var det givetvis en stor snackis, men några stora taktiska förändringar till kvällens match innebär inte övergången.

– Det är mest på hörnor och frislag det gör skillnad. Vänersborgs spel bygger annars på fart och det är det vi har koncentrerat oss på. Där påverkar inte Hedqvists medverkan som jag ser det, säger SAIK-tränaren Peter Isaksson.

Joakim Hedqvist spelar säsongen ut med Vänersborg och antyder att karriären mycket väl kan vara slut efter det.

Det är andra gången ett kontrakt mellan Hedqvist och Broberg bryts, första gången var 2004 när han gick till Edsbyn, en övergång som hamnade i skiljenämnden.

Mer läsning

Annons