Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-stjärnan: ”Det här är en ren katastrof”

Han nobbade Ryssland för att fortsätta utvecklas i Sandviken.

Men Daniel Berlin skräder inte orden när han kommenterar planerna på att slänga ut SAIK i kylan.

– Personligen tycker jag att det skulle vara en ren katastrof, säger han.

Annons

Daniel Berlin var guldfinalens stora kung, blev vald till Årets spelare bland fansen och är nyckelspelaren som SAIK bygger laget kring. Efter SM-guldet valde han att nobba inviter från Ryssland för att stanna i SAIK och jaga nya titlar – åtminstone i ett år till.

Men när han hör och läser om Arenabolagets nya affärsplan, där SAIK i framtiden kan tvingas lämna Göransson Arena under januari–mars, blir han rejält bekymrad och använder ordet ”katastrof”.

• Varför är det så illa?

– Det är just den perioden, när allt avgörs, som man vill vara inomhus och träna. Vi kan flytta ut då och då, det går hur bra som helst och det är vi införstådda med, men det är när det blir under en lång period som det blir problem.

• Men ni kan å andra sidan få komma in i arenan tidigare, redan i augusti. Är inte det bra?

– Det spelar ingen som helst roll, det är egentligen ointressant. Visst kan det vara roligt att börja tidigare, men det är absolut inget måste för oss.

• Vilka konsekvenser tror du det här kan få för SAIK?

– Stora. Blir det verklighet tror jag man får mycket svårt att locka bandyspelare att bosätta sig i Sandviken i framtiden. Man har ett starkt varumärke i SAIK och det skulle vara synd om det försämrades.

• Vilka reaktioner har du fått från bandykompisar runtom i Sverige?

– Dom skrattar åt oss, och är helt oförstående. De frågar vad jag vet, men jag vet inte mer än vad som står i tidningarna.

– Samtidigt förstår jag att de vill ha andra grejer i arenan, det vill vi spelare också. Men det finns ett helt halvår där arenan knappt används, man kan väl använda den tiden bättre i stället.

Mer läsning

Annons