Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK stod pall för utvisningarna

SAIK tog ett stort steg närmare en topp 2-placering i och med 4–3 mot Bollnäs. Trots sex (!) utvisningar sista kvarten.

– Vi har skaffat oss ett bra läge inför avslutningen, säger SAIK-tränaren Håkan Pettersson.

Annons

Det såg ut att vara klappat och klart, behagliga 4–0 och full kontroll för SAIK. Men sista kvarten blev allt annat än en lugn resa mot slutsignalen.

Huvuddomaren Mikael Karlsson från Uppsala började ta utvisningar som om han aldrig gjort annat, och tappade i ärlighetens namn kontroll över matchen. SAIK drabbades av sex raka utvisningar, spelarna fick inte ens plats i samma utvisningsbås, och Bollnäs höll så när på att gå i kapp.

Mikael Karlsson själv, som dömde sin tolfte elitseriematch den här säsongen, och som tidigare dömt bland annat SAIK-matcher mot Hammarby och Tillberga, avböjde efteråt att kommentera insatsen.

Från spelarhåll frästes det i alla fall irriterat när de lämnade isen. ”Vad är det för nivå? Så här får det inte gå till!”

– Det är onödigt att jag står här och säger för mycket, men Bollnäs blev hjälpta av utvisningarna i alla fall, konstaterar SAIK-mittfältaren Linus Forslund, som hade pigga ben mot sin gamla klubb.

Tränaren Håkan Pettersson var mest upprörd över att inte också Bollnäs drabbades.

– Det är det man kan bli förbannad över. Visst, det kanske var sex utvisningar. Men då skulle Bollnäs också haft utvisningar i så fall, säger han.

Hur som helst, två viktiga poäng blev det, framför allt på grund av SAIK:s totalbandy. Mängder av anfallslösningar, till skillnad mot Bollnäs offensiv, som i princip bestod av en enda man – Per Hellmyrs.

Allt gick genom nummer 4, för dagen på mittfältet. Men det var ändå aldrig aktuellt med någon punktmarkering.

– Det är inte våran grej, jag har ju själv spelat med honom och vet att det inte hjälper, man orkar inte åka efter honom hela tiden. Men vi lät honom vara lite för bra den här gången, alla vet att det är han som är farlig, säger Linus Forslund.

Men i ett slutspel låter det kanske annorlunda.

I och med SAIK:s seger över Bollnäs och Villas 9–8-vinst mot Västerås ryckte toppduon inför de sista tre omgångarna. SAIK har nu två poäng och fem plusmål tillgodo på tabelltrean Västerås, med en avslutning som ser ut så här: Gais (b), Vetlanda (b) och Villa (h). Tabellettan Villas program ser betydligt tuffare ut.

SAIK har nu dessutom 17 raka hemmamatcher utan förlust. Senast man förlorade hemma i Sandviken, inomhus eller utomhus, var 12 februari för ganska precist ett år sedan, mot Hammarby. Klubbrekordet är dock på hela 29 matcher, åren 1994-96.

Mer läsning

Annons