Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK till final mot Hammarby

Vem saknar en skyttekung?
SAIK vann med 7–4 mot Edsbyn och tog sig till final i Svenska cupen, som spelas mot Hammarby i dag.
Återigen var det Johan Löfstedt som visade vägen med fyra mål.

Annons

Christoffer Edlund är som bekant skadad, men i hans frånvaro har Johan Löfstedt verkligen visat vilken tillgång han blir för SAIK i vinter. Löfstedt var ruggigt svårstoppad även mot Edsbyn och fyra spelmål talar sitt tydliga språk.

Linus Forslund gjorde två och Daniel Berlin det återstående på hörna när SAIK med eftertryck visade Edsbyn vilket lag som skulle till final.

– Vi var ett nummer större, och hade både bra anfallsspel och bra försvarsspel, plus att vi gjorde några mål på flippassningar, ett vapen vi slipat på, säger en mycket belåten SAIK-tränare i Thony Lindquist.

SAIK kostade på sig att missa en straff (Mikko Aarni) och slarva bort ett fem-mot-ett-läge (!), men segern var aldrig i fara. I finalen möter man nu Hammarby, som slog Magnus Muhréns Gais med 3–2 i sin semifinal.

Vinner SAIK så vinner man också Svenska cupen för tredje året i följd.

– Det skulle vara kul. Hammarby såg omständligt ut och spelade mycket på egen planhalva. Vi har fler dimensioner i vårt spel, men det gäller att visa det också, säger Thony Lindquist.

Varken Joakim Bergman eller Ted Haraldsson kunde spela på grund av smällarna de fick i kvartsfinalen mot Villa-Lidköping, och de båda får nu åka hem till Sandviken i förväg för att träffa läkare. Bergman hoppade på kryckor med sitt onda knä och Haraldsson hade ordentliga smärtor i axeln.

I Joakim Bergmans frånvaro spelade Linus Pettersson libero och Jesper Hvornum hoppade in på backen.

Mer läsning

Annons