Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK till semi efter 4-0

SAIK spelar semifinal i kväll efter att man besegrat Edsbyn med 4-0 i kvartsfinalen. Christoffer Edlund och Erik Pettersson stod för målen men mannen för matchen var Erik Säfström.

Annons

-Erik måste ha gjort sitt livs match i SAIK-tröjan. Karln var ju överallt, säger tränare Peter Isaksson.
Det var också Erik som låg bakom SAIK:s första mål. En smått genialisk framspelning nådde Christoffer Edlund som ensam med Anders Svensson i Edsbymålet inte gjorde något misstag. Edlund som det länge var osäkert om han kunde spela matchen p g a ryggont, såg inte ut att lida för mycket av sin skada. Och hela SAIK såg riktigt laddat ut. Efter en stabil första halvlek gick man ut i andra och gav inte Edsbyn chansen att komma in i matchen. Stundtals så lånade man inte ut bollen och när Erik Pettersson satte straffen fram till 3-0, var semifinalplatsen säkrad.
-Vi var bra i Svenska Cupens final men det var inget mot det här. Tror inte Edsbyn skapar en målchans på egen hand. Dom har några hörnor men i det stora hela så äger vi den här matchen. En fantastisk insats av grabbarna, hyllar Isaksson.
Och den spelare som bör hyllas mest var Erik Säfström. I Johan Löfstedts frånvaro så tog Säfström över speldirgentsrollen och som han gjorde det. Han fanns i det defensiva jobbet och i det offensiva. Det enda som saknades var ett mål som han dock var nära att göra med några minuter kvar.
-Ja, jag fick bra fart på kanten där och kunde knalla in framför mål men fick inte upp bollen riktigt och Svensson är bra med, säger Erik om sitt ”Kurre Hamrin” försök.
Nu väntar antingen Zorkij eller Dynamo Kazan i semifinal och vilka det än blir så tror Erik på en ny tuff match.
-Det är två bra lag. Zorkij spelar väl lite mer svenskt medan Kazan är typiskt ryskt. Vilka det än blir så måste vi vara på tårna som i den här matchen. Vi är långt ifrån nöjda i alla fall. Det sitter en massa vinnarskallar därinne, säger Erik och pekar in i omklädningsrummet.
Semifinalen spelas klockan 18.50.

SAIK:s semifinalmotståndare blir Zorkij som slog Dynamo Kazan med 3-1 i sin kvartsfinal. I Zorkij finns b la Linus Pettersson, så sent som förra säsongen i SAIK och även Patrik Nilsson, också med förflutet i klubben. Matchen startar 18.50. I den andra semifinalen som börjar 17.15 möts Västerås och Jenisej, som överraskande slog ut storfavoriterna Dynamo Moskva.
Thomas Forsberg

Mer läsning

Annons